in

7 förhållanden många testar innan de stadgar sig med the one

relationer veckorevyn

Vissa träffar den rätta direkt medan andra får pussa en del grodor längst vägen. Med inspiration från Metro UK kommer här 7 förhållanden som är värda att testa innan du väljer att dela resten av livet med någon (och många av er har säkert redan testat dem). Mer

 1. Långdistansförhållandet

  long

  Genom ett långdistansförhållande blir du stark. Du lär dig att sakna, ha tålamod och frustrationen av att ha en relation som lever genom skype, facetime och sms. Ibland kan livet vända snabbt med jobb på annan ort eller andra anledningar – och då är du mer än förberedd.

 2. Engångsligget

  onenight

  Att göra något i ”fel ordning” kan vara en ögonöppnare där du märker skillnad på sex och kärlek. Du kan bland annat upptäcka hur något kan kännas helt fel, helt rätt eller kanske hur härligt det är att säga ja och bara gå på impulser.

 3. Det hemliga förhållandet

  skolcrush

  Att träffa någon i hemlighet, någon som du absolut inte borde dejta kan vara det mest spännande och också ångestfyllda som finns. Det kan vara din kompis brorsa, din syrras kompis eller din bästis stora crush sedan lågstadiet – oavsett vem av dessa det är kommer det sluta i katastrof. I alla fall i 99 procent av fallen. Du lär dig att det oftast inte är värt det och du får mer förståelse om din kompis i framtiden plötsligt skulle vilja dejta ditt ex, eller någon annan förbjuden mark.

 4. Tinderdejten

  tinder

  Det kan vara magiskt att för en gångs skull få till ett riktigt bra samtal på Tinder som får dig att kolla på telefonen efter nya sms hela tiden. Ni träffas en första gång och det säger klick. I stället för att ringa en räddningssignal till din kompis som kommer att hämtar dig får du och din dejt en riktigt trevligt kväll. Det får dig att tro på kärleken och att det finns en möjlighet att du träffar härliga nya människor om du följer magkänslan.

 5. Friends with benefits

  friendswithbenefits

  Den där kompisrelationen som utvecklades till något helt annat en kväll när ni satt i mjukisar och kollade på Netflix. Ni ses lite då och då men tanken att bli ett par har aldrig slagit er. Den typen av förhållande kan helt klart förstöra en fin vänskapsrelation men det lär dig också att våga ta risker.

 6. Förhållande med någon mycket yngre eller äldre

  skam

  I tonåren refererade du alltid till vänner och bekanta i årtal: ”han är väl född 91”, nu är du vuxen och träffar folk på andra platser där åldern oftast inte nämns eller har någon betydelse. När du dejtar någon som är äldre eller yngre än dig kanske ni inte kan prata om att ni såg samma tv-serier för 10 år sedan – i stället är fokus på här och nu. När ni inte har saker gemensamt i det förflutna får ni chansen att prata om vilka ni är just i dag och vad ni har för planer i framtiden.

 7. Kollegan- eller klasskompisen

  riri

  Blickar som möts på lunchen och en kittlande känsla i magen. Ni tror att ingen annan märker fastän precis alla vet om ert förhållande. Även om det kan vara riktigt knepigt att se sitt ex varje dag i lunchrummet så vågade du ta chansen och testade hur det kunde bli.