in

12 tankar alla har när man börjar plugga (och hur mycket bättre man vet sen…)

studentpuffny

Att plugga är både jättekul och lite jobbigt – och man fattar ingenting till en början. Ni som sätter er i skolbänken den här hösten (eller redan är vana studenter) känner säkert igen de här funderingarna, och hur annorlunda man tänker ett par månader in på terminen 🙂 Mer

1.

I början: Är det tänkt att jag ska köpa ALL kurslitteratur? Sen: Hej fadder, är det nån bok jag verkligen måste läsa i den här kursen – och har du kvar den?  

2.

I början: Var ligger Systembolaget i den här stan? Sen: Kommer de ihåg att jag var här och handlade i går också?  

3.

I början: Vem är den där puddingen? Sen: Åh nej, där är mitt nollningsragg. Göm mig.  

4.

I början: Vad fan är Ladok? Sen: Vad fan är Ladok?  

5.

I början: Kommer de andra ha alkohol med sig till brännbollen eller kommer jag verka som en alkis om jag tar med mig? Sen: Skåååål!  

6.

I början: Vad är mitt inlogg? Sen: Eeh… Linah1101? Hepp. Lisnas1105? Linas? Linäs?  

7.

I början: Bör man ha dator eller block och penna med sig till föreläsningen? Sen: Får jag kolla på dina anteckningar sen om det är nåt viktigt?    

8.

I början: På vilken av alla plattformar finns schemat nu igen? Sen: Föreläsning 8.15 säger du… Nej, jag kommer kanske efter lunch.  

9.

I början: När kommer CSN? Sen: När kommer CSN?  

10.

I början: Det här nollningsvinet som faddrarna har bryggt smakar ju förjävligt. Sen: Det här nollningsvinet som jag har bryggt går ju finfint att dricka (och så billigt!)  

11.

I början: Är den här utbildningen verkligen rätt för mig? Sen: Det är väl onödigt att hoppa av nu, eller?  

12.

I början: Okej, när nollningen är över ska jag börja plugga ordentligt. Sen: Okej, nästa termin ska jag börja plugga ordentligt.   masteplugga Veckorevyn_App_balk Vill du se mer sånt här? Följ VeckoRevyn på Facebook så missar du inget!  

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.