in

10 stadier du går igenom under en utekväll (igenkänningen är total!)

saker som hander utekvall
Michael Discenza / Unsplash

En utekväll med ens bästa vänner är för det mesta alltid jätterolig, men det finns ingen utekväll som inte för med sig lite bakslag också. Här är tio stadier man alltid går igenom före, under och efter en utekväll! Mer

 1. Förväntan

  1

  Du kommer på den briljanta idén att dra ihop en utekväll med ditt bästa festgäng och du blir direkt superglad och förväntansfull!

 2. Frustration

  2

  Saker är lättare sagt än gjort. I er gruppchatt säger Emma att hon hellre vill ha en hemmakväll och Aisha säger att hon inte kan och Ida och Sofia tycker det är en rolig idé men de skulle visst hänga med sina partners. Övertalning på hög nivå krävs!

 3. Pepp

  3

  Woho du är bäst och nu ska alla hänga med ut! Nu går istället gruppchatten varm där ni diskuterar klädval och vart ni ska gå. Du peppar igång med din bästa, mest dansiga Spotify-lista.

 4. Upprymdhet

  4

  Nu är kvällen äntligen här och ni har självklart bestämt er för att göra iordning er tillsammans. Smink, locktänger och vin trängs i badrummet innan ni sätter igång att förfesta på riktigt.

 5. Panik

  5

  Herregud när blev klockan så mycket?! Vi måste ringa taxi och var har min plånbok tagit vägen och var är min andra sko och ska man kanske ha en tjockare jacka så man inte fryser? Och alltså var har Hanna tagit vägen nu då? Taxin väntar faktiskt!

 6. Lättnad

  6

  Pjuh, allt ordnade sig och ni är påväg. Okej nu kommer peppen tillbaka, det här ska bli så roligt!

 7. Irritation

  7

  Ni hinner knappt komma in på klubben innan peppen lagt sig. Vakterna var dryga och så fort ni ställer er på dansgolvet är det någon kille som tafsar på någon av er och ett bröligt grabbgäng som envisas med att försöka bjuda er på drinkar. DRA!

 8. Glädje

  8

  Grabbgänget tröttnade och ni får äntligen vara någorlunda ifred. Äntligen kan ni få dansa loss och ha så roligt som bara ni kan ha tillsammans.

 9. Hunger

  9

  Klubben stänger och som på beställning (pun intended) börjar era magar kurra. Kebabstället, tillsammans med precis alla andra som var på klubben precis, it is!

 10. Trötthet

  10

  Du hinner knappt komma hem innan du somnar. Direkt när du lägger dig i sängen, med smink och allting, slocknar du.