in

Lizzo tillbakavisar anklagelser om sexuella trakasserier

lizzo5
Bildkälla: Lizzo i musikvideon till Scuse me

Lizzo stäms av tidigare dansare som menar att de blivit utsatta för vikthån, sexuella trakasserier och kränkande behandling av världsstjärnan. Nu tillbakavisar artisten anklagelserna i ett inlägg på Instagram. Mer

Tisdagen den 1 augusti lämnades en stämningsansökan in till en domstol i Los Angeles. I den framgår att tre av Lizzos tidigare dansare anklagar artisten för vikthån, sexuella trakasserier och kränkande beteende.

Världsstjärnan, som profilerat sig som både kroppspositivist och feminist, anklagas för att ha tvingat dansarna att röra vid nakna kvinnor och män på en strippklubb i Amsterdam tidigare i år. Vid samma tillfälle ska hon ha bett dem ”äta bananer ur showartisternas vaginor”. Dessutom ska hon ständigt ha hotat med att ge dansarna sparken. Vid ett tillfälle ska de ha tvingats provdansa i flera timmar för att få behålla jobbet. En dansare ska ha kissat på sig eftersom hon inte vågade be om paus.

Nu tillbakavisar Lizzo anklagelserna i ett inlägg på Instagram

I ett inlägg på Instagram skriver Lizzo att hon vanligtvis inte svarar på falska anklagelser, men att dessa är så pass orimliga och alldeles för upprörande för att inte adressera.