in ,

5 smarta knep som får din mobilsurf att räcka längre

mobilsurfpuff

Ni vet när man får domedags-sms:et och månadsskiftet inte ens är nära? Att inte kunna kolla en karta när man ska till en ny adress och leva i ovisshet om vad som händer på Insta (tills man får tag på ett wi-fi alltså)? Om ni, liksom jag, har sämst deal när det gäller mobilsurf kommer ni också ha nytta av det här!

Mer

1. Sätt stopp för Facebook-klippen

Facebook-knep

Att kolla på filmklipp drar massa mobildata, men nuförtiden kommer man ju inte ifrån det i sitt Facebook-flöde. Däremot kan man i inställningarna på Fejjan välja när klipp ska spelas upp automatiskt. Bra va?

 

2. Sätt stopp för Insta-klippen

Instagram-knep

När du bläddrar i ditt flöde läser Instagram in filmklipp i förväg för att du ska kunna titta på dem direkt. Men vill du spara på surfen gör du klokast i att ändra detta under inställningarna som du når från din egen profil. 

 

3. Kolla vilka appar som drar mest mobildata…

Knep för att slippa surf som tar slut

Här skulle man kunna släcka en och annan app. Genom att gå in i inställningarna på din mobil kan du stänga av mobildata för de applikationer som tar mycket av din surf. 

Så här gör du med Android: Gå till Inställningar och välj ”Dataanvändning”. Där kan du gå in på varje app och välja ”Begränsa bakgrundsdata”.

 

4. … Och vilka som gör det när du inte ens använder dem

Mobilknep för bättre surf

Här skulle man också kunna släcka några appar. Genom att göra det används bara mobildata när du faktiskt använder appen – och inte hela tiden i bakgrunden. Dessutom sparar det batteri!

Så här gör du med Android: Gå in i Inställningar, välj Allmänt och därefter Bakgrundsuppdatering. Stäng av de du vill.

 

5. Uppdatera bara appar när du har tillgång till wi-fi

appuppdatering

Det brukar oftast inte vara någon panik att skaffa senaste uppdateringen till sina appar, så se till att din mobil inte automatiskt hämtar uppdateringar när du surfar med mobildata.

Till den här artikeln har vi hämtat inspiration från SVT.

byline lisa