in

Wasima Ayad om att vara nykter: ”Det bästa är att jag alltid har kontroll”

wasimaayad scaled

I veckans avsnitt av Youtube-programmet Snack pratar dj:n och stylisten Wasima Ayad om att vara nykter och varför hon har valt att inte dricka alkohol. Mer

Wasima Ayad är stylist och dj, och har aldrig druckit alkohol. När hennes kompisar började dricka alkohol tyckte hon att det lät obehagligt att bli full.

Ett foto publicerat av WASIMA. (@vvasima)

Vad får du för reaktioner idag när du säger att du inte dricker alkohol? – Många kan känna sig obekväma av att jag inte dricker. Som att de tror att jag dömer dem, vilket är det sista jag skulle göra. Eller så frågar de ”Varför dricker du inte?”, som att det är konstigt. ”Varför dricker du?”, borde ju vara den rätta frågan. Men jag får också positiv feedback, att folk tycker det är bra. Enligt flera undersökningar dricker unga mindre idag, och börjar dricka senare. Varför är det så, tror du? – Jag tror att den nästa generationen vågar gå emot strömmen. Jag ser många unga rebeller där ute! Det var en tid där alla drack, men nu kommer en ny generation som inte vill göra den grejen. Jag tror dessutom att den hälsosamma livsstilen är väldigt stor just nu. Vad är det bästa med att vara nykter? – Det är att jag alltid känner hundra procent kontroll över mig själv. Jag är inte så tänd på idén att förlora kontroll, det känns väldigt läskigt. Jag vill alltid ha kontroll och kunna se till att jag mår bra och att mina vänner mår bra. Min kille dricker ju och jag har sett hur han mår när han är bakfull och jag absolut hatar det, haha! Hela avsnittet med Wasima Ayad, om att vara nykter, kan du se här:
Ps. Du har väl inte missat att vi redan har snackat med… Nicole Falciani om depression Clara Henry om mens HanaPee om långa relationer Freja Lindberg om transaktivism Sandra Beijer om olycklig kärlek Annahita Yazdi om smink som killar hatar Cassandra Klatzkow om kroppsaktivism Jasmine Kara om destruktiva förhållanden  

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.