in

VIP på McDonalds? 5 enkla knep som gör ditt nästa besök på Mcdonalds (liiiite!) lyxigare

Ett besök på Mcdonalds är i princip aldrig planerat mer än en timme i förväg. Oftast när du kommer dit är det för att du plötsligt kom på att magen skrek efter mat och inte lång tid efter att tanken slår dig står du där framför alla menyer och ett stressat kassabiträde. Tempot är högt […] Mer

Ett besök på Mcdonalds är i princip aldrig planerat mer än en timme i förväg. Oftast när du kommer dit är det för att du plötsligt kom på att magen skrek efter mat och inte lång tid efter att tanken slår dig står du där framför alla menyer och ett stressat kassabiträde.

Tempot är högt och det är många som ska beställa, därför är det svårt att förvänta sig samma service som på en vanlig lunchrestaurang. Men nu ska vi gå igenom några knep som anställda på Mcdonalds delat med sig av som gör att din nästa Donken-upplevelse blir lite mer… lyxig.

Men sakta i backarna – det är fortfarande en snabbmatsrestaurang vi pratar om!

På frukosten

Ett knep i frukosttider är att se till att komma en kort stund innan den ordinarie menyn börjar igen. På de flesta restauranger i Sverige är det klockan 10. Då kan du beställa lite från både frukostmenyn och den ordinarie menyn. Det blir lite som en brunch. Lyxigt!

Få färska ”direkt-ur-fritösen-pommes”

Trött på svampiga pommes som nästan svalnat? Beställ utan salt. Eftersom det är en rutin att salta alla pommes direkt efter att de friterats finns det aldrig osaltade klara – därför måste de fritera nya bara till dig. Lyxigt!

[adSpace placement=”auto”]

Få en färsk ”direkt-från-köket-burgare”

På andra snabbmatsrestauranger som till exempel Max görs hamburgarna på beställning. Men inte på Donken. Därför behöver du ta till lite trick för att kunna få en helt färsk burgare som inte legat och svettats i sin pappersförpackning.

Tricket är att beställa sin burgare utan en ingrediens. Då måste den göras på beställning. Det här är framförallt en smart grej om man ändå tänkt plocka bort saltgurkan! Lyxigt!

Drive-in går före i kön

I ett scenario där det är en person i kö inne i restaurangens ordinarie kassa och en person i kö i drive-in så kommer personen som kör drive-in få förtur.

Be om receptet

Det här tricket är lite lurigt. Om du ber kassabiträdet om receptet på det du beställer så kommer de troligtvis tro att du är en ”secret shopper” (en person som är anställd av Mcdonalds för att låtsas vara en kund och säkerställa restaurangens service och kvalité) och därför ge dig bästa möjliga service för att du ”ska ge restaurangen så bra betyg som möjligt i din rapport”.

Den extra servicen kommer innebära, just det, lite extra lyx på ett annars ganska olyxigt ställe!