in

Vilken tid på året är du född? Det kan avgöra hur du är som person

arstid

Är du född på vintern? Då är du kanske lite extra intelligent. Är du däremot ett sommarbarn så finns det en risk att du har stora humörsvängningar, medan vårbarn blir företagsledare och höstbarn kan hoppa högt. Scrolla ner för att se vad forskningen, enligt sajten Elite Daily, säger om din årstid!

Mer

Sommarbarn

Enligt en studie gjord vid Semmelweis University, Budapest, har de barn som föds på sommaren en tendens till att ha extra mycket humörsvängningar som vuxna. Studien är dock bara gjord på 366 ungerska universitetsstudenter, så det är klokt att ta resultatet med en nypa salt.

Höstbarn

I en studie vid Universtetet i Chicago undersöktes det i vilken årstid 1500 personer som kom till världen mellan 1880 och 1895, och som blev minst 100 år gamla, föddes. Resultatet visade att en majoritet av de som levde mer än ett sekel var födda mellan september och november.

En annan studie vid Essex University i Storbritannien menar att de som är födda på hösten är extra atletiska. Enligt de som gjort studien är höstbarn snabbare, starkare och kan hoppa högre.

Vinterbarn

Barn som föds på vintern är ofta tyngre och längre vid födseln än barn som föds på sommaren, enligt en studie från Harvard University. Studien visar även att vinterbarn tenderar att vara mer intelligenta och framgångsrika.

Vårbarn

En studie från kanadensiska British Columbia University visar att de som är födda i mars och april har dubbel så stor sannolikhet att bli företagsledare, jämfört med de som är födda i juni eller juli. Forskarna tror att det beror på att de barn som är födda på våren helt enkelt är lite äldre än sina klasskamrater och därför klarar skolan bättre.

Barn som föds på våren har även en tendens att vara extra positiva, visar samma studie från Semmelweis University som visade att sommarbarn har humörsvängningar. Men som sagt, den studienär bara gjord på 366 studenter så resultatet bör tas med en nypa salt.

sara persson 640