in

Videon förklarar olycklig kärlek på ett otroligt pedagogiskt sätt (och hur du & din partner löser era problem!)

bad relationship ted talks video

Är du olycklig i ditt förhållande, men har svårt att förstå varför? Se denna pedagogiska video som öppnar upp för reflektion kring vad man kanske gör fel i sin relation – eller i livet i stort. Mer

Beteendeekonomen och TED-talaren Dan Airley illustrerar och berättar i den här undervisande videon varför många är olyckliga i sina relationer och vad man kan göra åt det.

Förklaringen är att man ofta idealiserar andra val än det valet man fattat. På grund av sociala medier och dejtingappar, som lurar i oss att gräset är grönare på andra sidan, vaknar många upp på morgonen och tänker ”är detta verkligen rätt för mig?”, något som gör att de står med den ena foten utanför förhållandet. Om båda parter gör detta blir det svårt att få till en givande relation. Lösningen är att istället investera i förhållandet ihop.

Det liknas i videon med företag som idealiserar externa chefer (vilka har visat sig prestera sämre än interna chefer). En person kan verka hur häftig, duktig eller härlig som helst, fram tills man lär känna personen på djupet. När man upptäcker en persons brister backar man lätt och idealiserar andra personer, istället för att investera i kärlekspartnern/kollegan eller vännen. Se videon för att höra Dans tips som blir så självklara när man väl får höra dem!