in

Video-tutorial: Så får du lockarna alla pratar om just nu!

hairtutorial

Drömmer du och ditt hår om en drastisk förändring? Då har vi tipset för dig! Nu kan du som har rakt, eller vågigt, hår få superfina och tighta lockar, helt utan platt- eller locktång! Allt du behöver är sugrör (!), hårnålar – och tålamod… Mer

Du kan inte ha missat håret alla pratar om just nu! Alla sociala medier svämmar över av bilder på tjejer med superfint, tightlockigt hår. Givetvis tänker (och muttrar) alla vi med rakt hår något i stil med ”lucky bastards”, men när jag läste på lite mer om trenden insåg jag att ALLA kan få sådant hår! Och det bästa av allt: du behöver ingen superdyr locktång, allt som krävs är sugrör och hårnålar!

Det finns ett flertal tutorials på nätet, här är 17-åriga Katherine Rose från England. Bäst är om du kan sova med håret upprullat på sugrören, men om det blir för obekvämt får du försöka hitta en dag där du kan förbereda frisyren på morgonen och sedan gå runt med sugrören på huvudet i några (minst två!) timmar innan du tar ut dem. Ju längre tid du har håret upprullat, desto tightare blir lockarna. Se och lär:

Psst! Det finns också en annan variant på tillvägagångssätt, och det är att tvinna håret runt grillpinnar/-spett och sedan trycka lätt med en plattång upp- och nedför pinnen. Det sliter dock mer på ditt hår då, eftersom du använder värme, så det är inte att föredra.

Du behöver alltså:
– Sugrör i plast (antal beror på ditt hårs tjocklek, Katherine har ca.40 st)
– Hårnålar
– Någon typ av stylingprodukt om du vet att ditt hår behöver det för stadga
– Tålamod (för det tar tid att fästa tunna slingor på sugrör…) ?

Lycka till!