in

Vi har testat hypade produkten som gör att du kan byta ögonfärg för en dag

eye dye 2

Har du alltid undrat hur du skulle se ut i en annan ögonfärg och känns färgade linser för krångligt? Snart kommer DyeEyes till Sverige som gör att du kan byta ögonfärg – för en dag!

Uppdatering: APRIL APRIL!!!! ? Mer

Glöm det där med dyra, färgade linser. DyeEyes lanserades i dagarna i USA och i sommar kommer den receptfria linsvätskan, som gör det möjligt att förändra ögonfärgen för en dag, till Sverige. Det är det enda receptfria läkemedlet i världen som kan utföra denna typ av förändring på ögats lins.

VeckoRevyn fick ett prov till redaktionen och har testat. Här kan du se resultatet:

eye-dye

– Det var superkul att få ha bruna ögon för en dag! Det gjorde inte alls ont, utan kändes som vanliga ögondroppar. Enligt DyeEyes skulle effekten hålla i 24 timmar, men färgen började avta redan under kvällen, så 12 timmar är nog mer sant, säger VeckoRevyns Lisa Andreasson som ger den 4 av 5 i betyg.
[adSpace]

Såhär funkar det:

Den aktiva substansen är nafazolinhydroklorid som tillhör en grupp substanser med kärlsammandragande effekt. DyeEyes verkar genom att dra ihop blodkärlen i ögat och därigenom minska färgintensiteten och göra den mer mottaglig för färgämnena i vätskan.

Lanseringen från DyeEyes sker i samarbete med Pharma Lova och kommer att säljas på utvalda Apotek runtom Sverige fr.o.m. juni i år. Priset är 129 kronor, för 5 ml.