in

VeckoRevyns topp 3 v. 27: grymma posts som alla borde ta del av

topp 3 v 27 dragare 1

Varje vecka hyllar veckorevyn.com tre kvinnliga influencers som har gjort ett grymt inlägg eller video. Det kan handla om allt från psykisk ohälsa till make up-hacks. Vi vill inspirera och peppa både influencers och läsare! Influencer-kvinnorna vi vill lyfta vecka 27 är… Mer

  1. Sherihan ”Cherrie” Abdulle

    Om det är ett sommarprat ni ska lyssna på så är det artisten Cherrie. Hon pratar om hur hon utsattes för rasism och mobbning när hon växte upp i Finland, hur hon sedan flyttade till Sverige och snabbt kom in i ett gäng där alla var stökiga. Cherrie pratar om depression och hur musiken sedan räddade henne och fick henne att känna sig lycklig. Men hon berättar också hur den lyckan har raserats när hon vunnit pris på P3 guldgalan, men fått reda på minuterna efter att hennes vän skjutits till döds. ”Jag har levt i dröm medan mina vänner och min familj har varit kvar i den riktiga världen där våra vänner fortfarande dör.”

  2. Siri Strand

    Siri Strand, ena delen av Pillerpodden, har skrivit ett kraftfullt inlägg om ordet ”snälla”, och hur hon har tvingats möta det ordet ofta sedan hon blev sexuellt aktiv. ”Jag skriker att han inte ska våldta mig. Nu är det jag som ber. ’Snälla’. ’Snälla, våldta mig inte.’ Just nu, får tusentals flickor höra orden ’Snälla’. Eller frasen ’Du kan vända dig in mot väggen och sova lite, så märker du inte ens något. – något två killar har sagt till mig.”

  3. Linn Herbertsson

    Linn Herbertsson skrev ett starkt inlägg där hon berättar om hur tiden då hennes mamma blev sjuk i cancer såg ut. Linn skriver att hon först inte kunde ta åt sig allvaret i sjukdomen, och hur hon kände sig otillräcklig. Hon skriver också om hur livet vände ytterligare en gång när hennes mammas cancer spritt sig. ”I den stunden förstod jag att min mamma aldrig någonsin skulle bli friskförklarad igen och hon skulle med största sannolikhet dö i cancer. Däremot hade vi aldrig trott att det skulle gå så fort, tio månader fick vi tillsammans efter det samtalet.”