in

VeckoRevyns topp 3 v. 17: grymma posts som alla borde ta del av

topp 3 vecka 17 dragare

Varje vecka hyllar veckorevyn.com tre kvinnliga influencers som har gjort ett grymt inlägg eller video. Det kan handla om allt från psykisk ohälsa till make up-hacks. Vi vill inspirera och peppa både influencers och läsare! Influencer-kvinnorna vi vill lyfta vecka 17 är… Mer

 1. Linnéa Claeson

  Linnéa Claeson driver Instagram-kontot Assholesonline. I veckan lade Linnéa ut en bild där hon berättar att hon på tio (!) minuter hann bli trakasserad av två olika män när hon åkte tunnelbana. Så här skriver hon bland annat: ”Kan vi bara adressera hur jävla sjukt det här är?! Och inte för att det hände just idag eller just mig utan för att det här är VARDAG! […] Jag känner ett ansvar för nästa generations tjejer att det här inte bara ska fortgå. Vad i helvete gör vi? Jag vill att vi gör något nu!” Och vi håller med Linnéa, det är dags för förändring – NU ! Läs hela Linnéas post HÄR.

  Psst! Du har väl inte missat intervjun med Linnéa Claeson, Cassandra Klatzkow och Ida Östensson i senaste numret av VeckoRevyn? De snackar om feminism, sexism och kroppsaktivism – det vill man ju inte missa! Finns ute i butik nu!

 2. Mathilda Lundqvist och Andrea Hedenstedt

  Ett inlägg delat av @mathildalundqvists

  I veckan släppte Mathilda Lundqvist och Andrea Hedenstedt första avsnittet i deras poddserie #VARFEMTEKVINNA, som handlar om sexuella övergrepp. Ett ämne både de och vi tycker är jätteviktigt och det behövs pratas mer om det. Det är vi säkra på att ni tycker också. De vill med detta också sprida hashtaggen #VARFEMTEKVINNA, där man kan dela med sig av sin historia, åsikter, eller bara sprida ordet, om sexuella övergrepp. I första avsnittet ger Mathilda och Andrea en introduktion i ämnet, hur många som utsätts och varför de valde att prata om just sexuella övergrepp. Du hittar avsnittet där poddar finns!

 3. Mariam Moufid

  I veckan drog flygbolaget SAS stor uppmärksamhet till sig själva när det kom ut att Aye Alhassani nekades jobb som incheckningspersonal för att hon bär slöja (vi vet, det är helt sjukt). Många blev upprörda, men all rätt, och en av dem var Mariam Moufid. På sitt Instagram-konto skriver hon att hon inte kan tro det här och att hon aldrig mer tänker flyga med SAS. Hon uppmanar också alla hennes 232k följare att kommentera på SAS senaste Instagram-post och bojkotta flygbolaget. Kom igen SAS, det är 2017!! Läs hela Mariams post HÄR.

Foto Linnéa Claesson: Hannah Hedin

Skärmavbild 2017-04-28 kl. 8.48.31 fm

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss