in

Bloggstjärnan Janni Delér: ”Mitt liv är galet!”

Janni Delér på photoshoot.

Bloggstjärna, stilikon och kändisflickvän, men vem mer är Janni Delér, 24, som fascinerar tusentals bloggläsare dagligen? Vi har träffat henne och pratat jetsetliv och framtidsdrömmar. Mer

Intervju i VeckoRevyn 2014:

Inne i fotostudion doftar det kaffe, puder och varma lampor. Stylisten hänger upp kläder på en klädstång och ställer fram högklackade, färgstarka skor på golvet. På ett bord ligger det redan en buffé av glänsande accessoarer. Bloggaren Janni Delér, 24, har precis kommit tillbaka till Stockholm efter en av sina många resor. Hon sitter i sminkstolen.

– Det här ska bli så sjukt kul! Det trodde jag aldrig. Jag har ju läst Vecko-Revyn sen jag var 14 år. När ni ringde och frågade trodde jag inte att det var allvar och frågade en extra gång ”menar ni verkligen omslaget, på riktigt?”

Janni Delér på photoshoot.
Foto: Johannes Pescatore

Hur skulle du beskriva dig själv?
– Glad, sprallig, rastlös och envis som faaan!

Janni är tillsammans med skidproffset Jon Olsson, 32. De träffades på en middag med gemensamma vänner, men det var först när de var på tu man hand som relationen förvandlades till någonting mer än vänskap.
– Första kvällen tyckte jag att han var rätt tråkig. Han skulle upp tidigt morgonen efter, men jag ville festa. Sen sågs vi igen helgen efter och då ville han också festa och vi hade jätteroligt hela kvällen.

Vad lockade dig med honom?
– Jag och Jon har så kul. Han är snäll, rolig och vi funkar bra ihop. Vi är väldigt lika – och samtidigt olika. Båda är sjukt envisa, men jag brukar alltid vinna i diskussioner, haha! Båda gillar att vara ute och resa och hitta på roliga saker men vi gillar också att vara hemma en kväll och kolla på en bra film. Vi bara funkar…

Har du tips på hur man får en relation att fungera?
– Det är viktigt att lyssna och lita på varandra. Varken jag eller Jon är svartsjuka och det är otroligt viktigt, speciellt när man har ett distansförhållande. Tänk också på att uppmuntra varandra med små saker som blommor eller presenter.

Brukar ni ge blommor till varandra?
– Jon är jätteduktig på det, han skickar ofta blommor till mig, men jag gör nästan aldrig det eftersom han bor utomlands.

Är han mannen som du kommer att leva resten av ditt liv med?
– Absolut! Jag kan inte tänka mig någon annan!

Janni och Jon.
Janni och Jon lever drömlivet, enligt många.

Janni har bloggen som jobb

[adSpace]

Beskriv ditt liv idag!
– Det är galet. Jag reser otroligt mycket med Jon, men även en massa resor som jag får åka på via bloggen. Jag tycker egentligen om att planera, men just nu är det ingen planering i mitt liv. Kanske en vecka framåt, men inte mer än så. Jon bor ju även i Monaco så jag reser en del bara för att åka hem till honom.

Var känner du dig mest hemma?
– Stockholm är hemma, men även Monaco och Spanien, eftersom jag har hem där också. Vi har ett hus i Spanien och min pojkvän har en lägenhet i Monaco.

Kan du sakna att ha en fast punkt?
– Ja ibland, när kläderna ligger utslängda överallt. Men jag blir snabbt rastlös och vill ut och resa igen.

Vart reser du helst?
– Jag älskar att resa till Dubai! Hela stället är så häftigt. Det finns verkligen allt, vita stränder, fantastisk shopping, god mat – ja, allt.

Janni började blogga som en form av dokumentation av allt härligt hon är med om.
– Jag levde ett så konstigt liv med alla resor så jag tänkte att det vore roligt att dokumentera det och även ha något mer att göra. Nu har jag blivit sjukt intresserad av att fota och redigera bilder. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli så stort. Jag trodde att bloggandet var utdött och att alla bara hängde på instagram nu…

Hur tycker du det är att blogga nu?
– Superkul, jag älskar det! Det känns som en dagbok och det är roligt att få kommentarer och feedback från läsarna.

Vad är svårast med att blogga?
– Att hitta på saker att skriva om. För mig är det ganska lätt eftersom jag reser så mycket, men om jag bara var i Stockholm hela tiden skulle jag tycka att det var svårare.

Känner du många andra bloggare?
– Innan jag började blogga kände jag inte så många, men jag har lärt känna folk på olika events och nu umgås jag ofta med flera andra bloggare. Jag är jätteglad för det.

Ser du bloggen som ett jobb?
– Ja, det gör jag. Bloggen tar hur mycket tid som helst och sen tar det även mycket tid att planera samarbeten, svara på mejl, fundera på inlägg, fota, redigera och skriva.

Många verkar undra vad du gör på dagarna och vad ditt ”riktiga” jobb är, hur tänker du kring det?

– I Sverige brukar ändå många förstå att bloggning är ett jobb, men utomlands säger de bara ”va? Blogg?” så då brukar jag ibland säga att jag även jobbar i min mammas skobutik.

Gör du det?

[adSpace]

– Ytterst sällan nu för tiden, men jag brukade göra det tidigare.

Vad drömmer du om att jobba med i framtiden?
– Jag skulle vilja starta ett kläd- eller skomärke. Jag tänker ofta på kläder som jag skulle vilja ha, men som inte finns att köpa, så då får jag väl helt enkelt starta ett eget märke och styra över designen.

Vad gillar du för kläder?
– Jag tar helt enkelt på mig det jag tycker är snyggt. Jag älskar att shoppa på marknader och i konstiga butiker och hitta unika saker. Min stil är speciell… men inte för speciell.

Vilket sorts plagg är du mest förtjust i?
– Väskor, jag älskar väskor! Just nu är jag mest förtjust i min nya blå Chanel-väska.

Ses som förebild

Jannis blogg har vuxit lavinartat på senare tid. Hon driver inte en renodlad modeblogg, utan blandar innehåll från alla delar av sitt liv.

– Jag fattar att folk fascineras av min vardag. Det gör jag själv! Vad hände liksom?! Jag älskar att resa men det kan bli jobbigt också, kroppen får inget lugn. Den här månaden känns det som att jag varit mer i luften än på marken. Det kan vara tufft, men jag klagar absolut inte!

Känner du dig som en förebild?
– Jag hade inte tänkt på mig själv som en förebild, men så började folk kommentera och säga att jag är någon de ser upp till så då började jag tänka mer på det och på vad jag skriver. Men jag skriver inte om knäppa dieter eller något sådant oavsett.

Du tränar ju dock mycket, hur viktigt är träning för dig?
– Jätteviktigt! Det kan vara svårt att hinna med när man reser så mycket, men jag försöker verkligen prioritera det eftersom jag vet hur bra jag mår av träning.

Vilken sorts träning tycker du mest om?
– Jag blandar hej vilt! Jag hatar att springa, men gillar militärträning, crossfit, yoga och pilates – en mix av allt möjligt.

Det börjar bli dags för Janni att ställa sig framför kameran.

En sista fråga, om man skulle hänga med dig på en middag, vilken sorts person skulle man uppfatta dig som?
– Den pratglada! Jag pratar väldigt mycket. Det har blivit så, eftersom jag träffar så mycket nya människor hela tiden när vi reser, att jag är inte rädd för att snacka med nytt folk.

Av: Carin Karlsson
Denna artikel publicerades i VeckoRevyn #8, 2014.