in

VeckoRevyns bloggare Olivia Hagéus har släppt bok om hjärtesorg: ”Jag vill att folk ska förstå att de inte är ensamma”

olivia

VeckoRevyns bloggare Olivia Hagéus släppte sin debutroman ”Bli kvar” förra veckan. Vi tog ett snack med henne om hur det var att få hålla i sin alldeles egna bok, vad hon hoppas att man känner när man läser den och vad hennes bästa tips är för att må bättre när man blivit dumpad. Mer

Hej Olivia! Nu är det en vecka sedan din bok Bli kvar släpptes. Hur kändes det inför releasen?

– Jag var väldigt nervös. Men själva släppet var nästan inte det största utan det var dagen innan. Då gick jag förbi mitt förlag för att hämta upp en kopia till mig själv och det var det sjukaste jag upplevt. Jag var i upplösningstillstånd. Jag gick hem och hela vägen stirrade jag på boken, jag gick nästan in i fem personer och i lyktstolpar. Det kändes som om det var det dyraste jag någonsin har hållit i. Det var verkligen en fantastisk känsla.

Var det mycket jobb inför boksläppet?

– Absolut. Jag har skött mycket av marknadsföringen själv, till exempel. Jag skulle säga att två veckor innan boken släpptes så var det väldigt lite fokus på själva boken, och mer på att släcka bränder. Inbjudningarna till releasen hade blivit helt fel och de var gjorda på A5-papper, affischer liksom! Bokens omslag blandades ihop med ett annat och det var kaos. Det kändes som att allt gick åt helvete.

Men till slut blev omslaget rätt! Berätta om det.

– Jag litar inte på någon, haha, så jag tog in en egen illustratör, Modesty Bladh. Hon satt i flera veckor och gjorde skisser och förslag. Hon fattade direkt vad jag ville ha, så hon ritade upp Erika, huvudkaraktären i boken, så som hon såg henne.

bli-kvar

Innan boken släpptes kunde man även förbeställa den, och det var det ju jättemånga som gjorde. Hur kändes det?

– Så kul! Mitt förlag berättade att den låg på topplistan på måndagen, och då hade den inte ens släppts ännu. Och det var så skönt att få den bekräftelsen. Jag hade haft mardrömmar om att ingen kommer köpa den, förutom mig och mamma typ.

Vad hoppas du att folk kommer känna när de läser Bli kvar?

[adSpace placement=”auto”]

– Jag vill inte att den som går igenom ett heartbreak ska köpa den och tro att den har alla svar. Jag vill att folk ska köpa boken och förstå att de inte är ensamma i att känna att allt är fruktansvärt. Att hitta en acceptans och känna att man kan gå vidare. Jag vill att de ska känna att de hör min musik, det är ju en författares dröm. Jag har ju känslor som jag översätter till krumelurer i ett dokument. Om någon kan läsa det och känna en känsla från bara ett papper, då är jag nöjd.

Vad är ditt bästa tips för att må bättre om man blivit dumpad?

– Att tillåta sig själv att må skit. Och att man får vara jobbig. Ens kompisar kanske kommer sucka över att man måste prata samma sak hela tiden, och tycka att man borde vara över det. Men man får vara ledsen och bejaka sina känslor. Man kan inte hoppa över processen och börja på slutet. Då kommer det ta längre tid, tror jag.

Bli kvar finns att köpa på Adlibris för 168 kronor.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss