in

Världens sämsta nyhet – nu kanske vi inte kommer få se Skam mer!

skam addict

Vi håller på att freaka ut, det verkar som om att vi inte kommer få se Skam mer! Mer

Fredag den trettonde levererar sin otur med besked, nu är framtiden för oss Skam-älskare oviss!

NRK, som producerar Skam, har gått ut med att man från och med idag inte längre kan se Skam på NRKs hemsida, efter ett krav från IFPI, som är de som företräder musikbolagen.

– NRK har fått ett krav från IFPI Norge att omedelbart geoblockering av serien ska göras så den bara går att se i Norge, säger NRKs advokat Kari Anne Lang-Ree.

Skam har slagit hårt internationellt och gör förutom i Sverige bland annat succé i USA, och nu reagerar skivindustrin på att för många utanför Norge ser serien utan att NRK får betalt för de internationella visningsrättigheterna, förklarar Lang-Ree.

De tre första säsongerna av Skam finns redan på SVT Play, men säsong fyra av Skam som ska börja sändas i vår är alltså i farozonen. Vi ringde såklart upp SVT direkt för att få svar.

– Vi älskar Skam, och ambitionen är att vi ska köpa in det så att svenskarna kan fortsätta se programmet. Men inga förhandlingar är klara, så i dagsläget kan jag inte lova något, säger Josephine Görander.

Det verkar alltså som att vi får fortsätta vara nervösa och hålla alla tummar vi har för att säsong fyra kommer kunna ses på SVT Play. Den tanke som skrämmer oss är: Hur skulle en framtid utan Skam se ut?!