in

Vågar du testa Lisebergs nya läskiga åkattraktioner Loke och Valkyria?

lisebergnytt

Nöjesparken Liseberg har storslagna planer för framtiden för alla älskare av riktigt läskiga åkattraktioner. Redan till våren presenteras Loke där du slungas 42 meter upp i luften i en hastighet av 100 kilometer i timmen! Året efter är det dags för bergochdalbanornas Rolls Royce: Valkyria. Mer

Älskare av spektakulära åkattraktioner lär vallfärda till Göteborgs nöjespark Liseberg framöver. Till våren får den första av två riktiga ”karusellvärstingar” premiär – först ut är Loke som är en jättelik pendel där du sitter i ett snurrande hjul som slungas 42 meter upp luften i en hastighet av 100 kilometer i timmen! Loke är dubbelt så hög som den tidigare åkattraktionen Spinrock som den ersätter.

Liseberg Loke

Våren 2018 kommer sedan nästa och om möjligt ännu häftigare åknyhet – nya super-bergochdalbanan Valkyria som ersätter tidigare ”värstingen” Kanonen. Valkyria blir 700 meter lång, med maxhastighet på 105 kilometer i timmen (!), och är en en så kallad ”dive coaster” – det vill säga att vagnarna stannar ett par sekunder högst upp innan de kastas nerför stupet och in i en underjordisk tunnel. Kanske dags att samla mod inför denna skräckiga upplevelse redan nu?!

Liseberg Valkyria

Loke och Valkyria kommer att ingå i Lisebergs nya storsatsning Myter och legender – ett 8000 kvadratmeter stort område inspirerat av nordisk mytologi. Loke har fått sitt namn efter jättesonen Loke som anför ondskans härskaror vid Ragnarök, det vill säga jordens undergång. En valkyria är ett kvinnligt andeväsen som enligt den gamla folktron bestämde vilka krigare som skulle dö på slagfältet. Sedan tidigare finns bergochdalbanan Balder som också fått sitt namn efter de fornnordiska sagorna.

FAKTA LOKE
Attraktionstyp: Gyro Swing
Höjd, konstruktion: 27 m
Maxhöjd, gondol: 42 m
Maxvinkel, pendel: 120 grader
Maxhastighet: 100 km/h
Antal personer/åktur: 40 st
Åkturens längd: 100 sek
Kapacitet: 900 pers/h

FAKTA VALKYRIA
Attraktionstyp: Dive Coaster
Längd: Ca 700 m
Höjd: 47 m
Drop: 50 m (går ner under marken)
Maxhastighet: 105 km/h
Antal personer/åktur: 3 tåg à 18 pers
Kapacitet: 1100 pers/h