in

Mammans insikt om kroppsuppfattning när hon shoppade bikinis med sin dotter

mamma bikini dragare

Ungefär alla i hela världen kämpar mer eller mindre med kroppskomplex, och därför är budskapet som Brittney Johnson vill förmedla till sin dotter så himla, himla viktigt. Mer

Även om du får höra av vänner, partners och föräldrar hur vacker du är så är det inte alltid lätt att ta in och tro på det själv. Men det går att påverka ens relation till sin kropp, särskilt när man är ung.

När Brittney Johnson skulle shoppa nya bikinis inför sommaren tog hon med sig sin dotter, och då insåg hon en viktig grej om kroppsuppfattning, skriver Hellogiggles. I en viral Facebook-post skriver Johnson bland annat så här:

”När hon vände sig mot spegeln sa hon: ”Wow, jag älskar leopardmönster! Jag tycker att jag är vacker! Tycker du att jag är vacker också?”. Då slog det mig att hon bara säger vad hon hör. Vad hon ser. Jag säger till henne att hon är vacker varje dag” 

(Det är här ens hjärta blir alldeles varmt, FYI)

Johnson fortsatte:

”När vi är i ett provrum, med badkläder av alla saker, finns det ett kort ögonblick där jag kan välja mellan att säga ”oj, jag har verkligen blivit tjock i år” ELLER ”wow jag älskar den här korallfärgen på mig!”. Och det är de orden som är fast i min dotters hjärna.”

Johnson skriver att genom att acceptera sin egen kropp kan hon visa ett bra exempel för sin dotter, och låta henne växa upp med samma tankesätt.

”När det kommer till kroppsuppfattning. Var ett exempel. Jag är ingen size zero. Och det kommer jag aldrig bli. Jag har stora lår och en stor rumpa och av någon anledning blir mitten av min kropp mer solbränd än resten? Men denna kroppen gjorde en hel annan kropp. Jag är stark. Jag kan. Jag är lycklig. Jag behöver inte vara vacker som du, för jag är vacker som jag. Och när min dotter blir äldre, och hon möter dömande och kritik, kommer jag alltid påminna henne om att de tjejer som är finast i en bikini, en body eller en himla mysdräkt, är de som är lyckliga. För det är ALLT som räknas. Och jag vill att hon ska se sig själv varje dag och tänka ”wow” Jag tycker att jag är vacker!” för VARJE tjej förtjänar att känna så.”

Alltså. JA! Bara ja. ❤️