in

Undersökningen är klar – här är världens lyckligaste land 2018!

lyckligastelandet

Var i världen ska man bo om man vill omge sig med så mycket lycka som möjligt? Världens Topp 10-lyckligaste länder har korats, och vinnaren är… Mer

Någonting som de flesta av oss människor vill ha, och strävar efter, är lycka. Och även om lycka kan vara svårfångad, så har forskning kommit fram till att det faktiskt finns människor som är lyckligare än andra. World Happiness Report gör årligen studier på lycka, och vilket som är världens lyckligaste land.

År 2018 har de jämfört 156 länders lyckonivåer baserat på undersökningar från Gallup world poll. Det är framförallt sex värden, som alla är tätt sammanlänkande till välmående, som har jämförts i studien: inkomst, livslängd, socialt stöd, frihet, förtroende och generositet. Årets lycko-undersökning har också tagit hänsyn till migration, och hur lyckliga personer som har invandrat till de olika länderna upplever sig att vara.

Och enligt 2018 års World happiness report är världens lyckligaste land… Finland!

Samtliga nordiska länder fick höga poäng i årets undersökning, men Sverige hamnar ”bara” på nionde plats.

Här är världens topp 10-lyckligaste länder:
1. Finland

2. Norge

3. Danmark

4. Island

5. Schweiz

6. Nederländerna

7. Kanada

8. Nya Zeeland

9. Sverige

10. Australien

Hela undersökningen hittar du här.

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!