in

Tycker du McDonalds Coca-Cola smakar annorlunda? Här är svaret på varför!

mcdonalds coca cola 5afad1ae97c49

Har du tänkt på att inget smakar som en Coca Cola från McDonalds är du inte ensam — och det finns en anledning! Mer

Sedan tidernas begynnelse (typ) har folk älskat eller hatat McDonalds Coca-cola. Oavsett om man gillar snabbmatskedjans cola eller inte, så kan nog alla hålla med om att den smakar väldigt annorlunda. När Spoon University frågade “Varför smakar McDonalds Coca-Cola så annorlunda?” svarade Donken med förklaringarna nedan!

1.

Många snabbmatsrestauranger får sin Coca-Cola levererad i plastpåsar medan McDonalds får den i metallcontainers som bevarar ingredienserna och smaken bättre. Makes sense!

2.

McDonalds säger att de lägger mycket pengar på att filtrera sitt eget vatten för att bibehålla den fräscha smaken när de blandar vatten med Cola-sirapen.

3.

Vattnet som färdas genom röret i deras kylare till deras soda-maskin färdas i en speciell hastighet för att temperaturen alltid ska var precis över frysningsgraden. Kylan är viktig för att få rätt kolsyrenivå och att Colan inte riskerar att bli avslagen. Att tillsätta is i en Cola är också viktigt för att kolsyran bibehålls, tipsar McDonalds om!

4.

Cola-sirapen och vattnet kyls ner just innan de når sodamaskinens fontän så att inte varm cola ska smälta isen i glaset. De tänker verkligen på allt?!

5.

Tydligen handlar allt om hur brett sugrör man dricker Colan ur också. McDonalds har medvetet bredare sugrör än de flesta andra för att drycken ska passera alla smaklökar..hur smart?

Så nu vet vi att den hemliga ingrediensen i en Coca-Cola från McDonalds inte är något annat än väl uttänkt teknik och varuhanteringen.

1-0 mot alla andra cola-säljare!