in

Tro inte på allt du ser: här är musikvideon som visar hur mycket sångerskans utseende retuscheras

Vi vet redan att i princip ALLA bilder vi ser i magasin och i reklamer har retuscherats – mer eller mindre. Däremot tycks det fortfarande sopas under mattan att det samma gäller för TV-reklam, filmer och musikvideor.

Mer

BOGGIE – NOUVEAU PARFUM (official music video) from THE SOUP on Vimeo.

Tekniken har gjort det möjligt att retuschera människor till nästintill oigenkännlighet både på bilder och i film. ”Perfekta ytor” spär på hetsen om ouppnåeliga ideal och därför blev vi extra glada när vi såg den här videon. De ungerska regissörerna Balint Nagy och Nandor Lorincz har nämligen valt att visa hur mycket det går ”fixa till” en person i en musikvideo genom att öppet visa retuscheringen av ungerska sångerskan Boggie.

Videon visar inte bara hur onaturliga kändisars ansikten och kroppar är när de visas upp på TV eller i tidningar utan får oss också att undra om folk anser att Boggie faktiskt är vackrare efter retuscheringen än i sin naturliga form. Vad tycker ni?

Psst! Läs gärna VeckoRevyns Linnea Isakssons krönika ”På 37 sekunder insåg jag varför jag har så höga krav på mig själv” på samma ämne!

Bild

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.