in

Träningsprofilen tröttnade på näthatet – gjorde om sin kropp i känslosam film

cassey2

Youtube-stjärnan och pilatesinstruktören Cassey Ho tröttnade på alla elaka kommentarer hon fick utstå på nätet och bestämde sig för att forma om sin kropp efter hatarnas ord. Det här får oss att tänka till. (Varför gör vi så här mot varandra på nätet!?)

Mer

Cassey, 28, bestämde sig för att göra en video som svar på alla kommentarer. Hon retuscherade hela sin kropp efter näthatarnas utlåtanden: smalare midja, smalare lår, mindre käke, större bröst och till och med annan ögonfärg.

1

Källa: Youtube

Hon gjorde sedan samma sak med en gymselfie och la ut på Instagram, utan att avslöja att Photoshop var upphovet till förändringen.

1

Källa: Instagram

Men trots att hon nu visade upp ”den perfekta kroppen” fortsatte näthatet att rasa in med alltifrån kommentarer att hon fortfarande var för tjock, eller att hon nu var alldeles för smal. Flera benämnde även detta som en idealbild.

1

Källa: Instagram

— På samma foto fanns både nedsättande och hyllande kommentarer. Det som oroar mig är 1) Att folk tror att detta är på riktigt och att det ses som ”mål”, och 2) Att vissa fortfarande inte tycker att det är bra nog, skriver Cassey på Instagram.

— Målet med det här är att visa att näthat och elaka kommentarer verkligen påverkar en, och att man ska tänka efter innan man skriver något. Jag hoppas att folk gör den exakta motsatsen till att vara elaka efter att ha sett detta, vilket är att istället sprida positivitet kring sig, säger hon till People Magazine.

Se videon här: