in

#ThatsHarrassment vill uppmärksamma sexuella trakasserier – och de gör det så himla bra!

harrassment dragare

Problemet med sexuella trakasserier har uppmärksammats mer och mer de senaste åren, vilket ju är skitbra och jätteviktigt. Och det senaste projektet i ordningen att belysa det är hur bra som helst! Mer

Sigal Avin är regissör och gjorde en serie kortfilmer i Israel där hon skildrade olika exempel på sexuella trakasserier. Hon delade sedan med sig av detta till sin vän David Schwimmer (ni vet Ross i vänner) som blev inspirerad av filmernas budskap och ville göra något liknande i USA.

De satte ihop ett team och det har nu mynnat ut i #ThatsHarrassment. Det är olika kortfilmer som alla är baserade på verkliga händelser. De utspelar sig bland annat mellan en läkare och patient, chef och anställd och fotograf och modell.

Bland annat Cynthia Nixon (Miranda i Sex and The City) och Emmy Rossum (Beautiful Creatures) är med och skådespelar i filmerna.

#ThatsHarrassment vill uppmärksamma problemet och informera om var man kan vända sig om man själv har blivit utsatt för sexuella trakasserier eller misstänker att någon man känner har blivit utsatt.

HÄR kan du se alla filmer samt läsa mer om #ThatsHarrassment

Om du har blivit utsatt för sexuella trakasserier kan du alltid anmäla till polisen, men det finns också några andra saker att göra. Om du har blivit utsatt på din arbetsplats eller i din skola kan man börja med att kontakta sin arbetsgivare, skyddsombud, lärare eller annan personal på skolan eller högskolan. Om inte det går eller om det inte leder någonstans kan du läsa här hur du går vidare. Om du blir utsatt för sexuella trakasserier på annan plats är det bra att polisanmäla.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss