in

Tänk på det här innan du bjuder hem din dejt – 5 säkra tips!

dejting

Skrämmer ditt hem iväg dina dejter? Resultatet av en ny undersökning visar att det faktiskt kan vara värt att ta en funderare på hur du har det där hemma innan du bjuder hem hen. ”Första intrycket” gäller även här! Mer

Att inte ha en massa smutstvätt liggandes överallt eller att ha skitig disk stinkandes i köket när du bjuder hem en dejt är kanske självklarheter för de flesta, men även god inredningssmak och att hemmet känns personligt är viktigt för väldigt många. Dock är tjejer lite kinkigare än killar när det gäller ordningen i hemmet.

Det är dejtingföretaget Match.com som har gjort en undersökning bland svenska singlar om deras attityder när det gäller dessa frågor. 74 procent av singlarna svarade att det de tycker det är viktigt dejten har ordning och reda hemma, och 42 procent av dem anser att det är viktigt med bra inredningssmak.

Ditt hem speglar din personlighet

Men delar man upp svaren på kön så visar det sig att 81 procent av kvinnorna, men bara 70 procent av männen, tycker att det är viktigt med ordning och reda. Vad gäller vikten av god inredningssmak är siffrorna 45 procent för kvinnor och och 39 procent för män.

– Man bör vara medveten om att ens hem skickar signaler om vem man är till den man dejtar, säger Josephine Sundström som är inredare och homestaging-konsult.
– Men även om det är viktigt med ett rent och fräscht hem så är det lika viktigt att ens personlighet och intressen syns så att det känns som just ett hem.

5 enkla tips när du bjuder hem en dejt:

  1. Städa! Med ett fräscht badrum, ren toalett och bäddad säng kommer man långt.
  2. Låt hemmet spegla din personlighet! Göm inte undan vinylsamlingen eller favoritsouveniren – de kan bli roliga samtalsämnen.
  3. Mysig belysning! Ha hellre många svaga ljuskällor än få starka.
  4. Tänk grönt! Välskötta växter är inte bara snyggt, det visar också att du är kapabel att ta ansvar.
  5. Neutral doft! Undvik alltför starka dofter i hemmet. Vi dejtar med alla våra sinnen…

[adSpace]

4 känsliga dejting-dilemman:

  1. Tandborst-kruxet. Är det okej att lämna kvar sin tandborste hos dejten? Bara 10 procent i undersökningen tycker det är okej att göra detta med en gång. 39 procent tycker det är okej efter en till tre månader, medan 17 procent tycker man ska vänta i fyra till sex månader.
  2. Egen byrålåda hos dejten? Detta anses som ett betydligt större steg än att lämna sin tandborste. Majoriteten tycker att man bör dejta i fyra till sex månader innan man ber sin dejt om en egen byrålåda.
  3. Prylkompromissa. Överraskande nog är deltagarna i undersökningen inte särskilt nostalgiska när det gäller sina prylar. 41 procent svarar att de kan tänka sig göra sig av med sina egna möbler eller prylar för att ge utrymme åt något den framtida sambon hellre vill få plats med. Killarna är mindre prylsentimentala än tjejerna.
  4. När är det dags att flytta ihop? En av fem tycker det är okej att flytta ihop inom ett halvår. Dock är tjejerna lite försiktigare än killarna – bara 17 procent av dem tycker det är okej, men hela 25 procent av killarna.