in

Svenska gatumusikern Isak gör succé på nätet – över en miljon visningar på 4 dagar

isak

I lördags natt satt 20-åriga Isak Hallén i en tunnel i Skövde och sjöng för förbipasserande. Ellen Pettersson, som var på väg hem från krogen, tog upp sin mobilkamera och la sedan upp klippet på Facebook. Något som visade sig vara en riktigt briljant idé… Du måste lyssna på det här!

Mer

Klockan är 03:00 och här sitter du i en tunnel i Skövde och ger alla som går förbi gåshud. Hoppas att nästa gång vi ser…

Posted by Ellen Pettersson on Sunday, May 3, 2015

Ellen Pettersson, 24, gick först förbi Isak Hallén där han satt med sin mandolin i tunneln och sjöng, men vände sedan om igen för att ge pengar. Hon imponerades av hans fantastiska stämma och bestämde sig för att dela med sig av den på Facebook.

Klippet blev genast en riktig snackis och visningarna började ticka in. I skrivande stund, alltså inte ens en vecka senare, har det delats över 18 000 gånger och fått över en miljon visningar. En succé som Isak, som jobbar som musiker på deltid och även sjunger i tunneln när andan faller på, aldrig någonsin hade kunnat drömma om.

– Det känns overkligt, här knegar man med sin musik i flera år och så glider man in i industrin på ett bananskal liksom, säger han till VeckoRevyn.com.

Och det verkar som att Ellens uppmaning med att sprida klippet för att hjälpa Isak framåt i musikkarriären redan gett resultat. 

– Många dörrar har öppnats, det är allt jag kan säga nu!

Men för alla er som hoppats på att få se Isak briljera i ”Idol” blir det däremot inget av den saken.

– Nej, det blir inget ”Idol” för mig… vore skönt om folk kunde sluta fråga om det snart ;), säger han.

Lyssna på Isaks magiska stämma här: