in

Svenska Agnes Hedengård om sjuka modellbranschen: ”Jag måste tydligen vara ännu smalare”

agnesklipp

Hennes BMI rankar henne som ”underviktig”, men enligt modellagenturerna är Agnes Victoria Hedengård ”för stor”. I det här klippet visar hon upp sin kropp för att belysa hur sjuk branschen är. Mer

19-åriga Agnes Victoria Hedengård har jobbat som modell de senaste fem åren och har tidigare varit med i Top Model. Men i dagsläget jobbar hon i butik som säljare och ”ytterst lite” som modell.

– Jag får inga jobb, eller jag får inte tillräckligt för att kunna livnära mig på det. Modellandet är mer som ett extrajobb, säger hon till Veckorevyn.com

Hur ser du på din framtid inom modellyrket när du får höra sånt som du berättar om i klippet?

[adSpace placement=”auto”]

– Min framtid inom modellandet kan verkligen ta vilket vändning som helst. Jag älskar min kropp i dag och tänker gå min egna väg. Hitta människor som vill jobba med mig för att jag är jag. Människor som inte bryr sig om en centimeter för mycket här och där. Planen är att rikta mig mer mot det kommersiella hållet i USA eller Tyskland. Jag älskar att gå på catwalken men det kommer inte bli av då jag aldrig kommer nå upp till de ”ideal-kraven” som de ställer.

Hur gör du för att inte dras med i branschens ideal och tankesätt om din kropp?

– Det har verkligen inte varit lätt för mig att hantera modellvärldens ideal. Jag gav det en chans under ett års tid. Jag åt knappt något och att räkna kalorier var en vardagssak. Jag har anorektiska tankar som snurrar runt i huvudet. Men jag kämpar ständigt för att slå bort dem. Det är svårt men om man lägger all energi som man vanligtvis lägger på alla dessa ätstörningstankar på att älska sig själv i stället, så rinner alla dessa jobbiga ord av en till slut. Jag är fin precis som jag är.

Word! Fortsätt stå upp för dig själv Agnes (och alla ni andra tjejer också)!

Psst! Du vet väl att du kan följa VeckoRevyn på Facebook?

Byline_Lisa