in

Sven letar studentboende på Blocket – hans annons får oss att gapskratta

svenkarlsson

Precis som många andra just nu letar Piteå-killen Sven Karlsson, 23, med ljus och lykta efter ett studentboende. För att sticka ut har han gjort en väldigt speciell Blocket-annons – som nu gör stor succé på nätet. Mer

Såhär står det i Svens annons:

”Och ni som hade sagt ”vi hyr bara ut gillestugan till en skötsam flicka som läser till socionom”, ända tills ni såg den där bilden.

Vacker-brunhåret som låg så perfekt i strid mot gravitationen med sitt spänstiga spret och ögon blåa som Bottenviken under höstens första oväder.
Vad ser dessa ögon på och vad har de sett genom åren? Hur får han sina tänder sådär perfekt gula och oregelbundna? Hur motstår en man med så mäktigt tredagarsstubb lockelsen att odla helskägg?
Frågorna vällde över er som en kall flodvåg. Insikten att det nu för första gången på flera år fanns något eggande och spännande i liv kändes som en kallsup.
Efter frågorna kom begären. Begär att se Pite-pojken pröva sina vingar i storstan. Begär att höra hans 23-åriga hjärtas snyftanden efter att det krossats i dödsdömda universitetsromanser. Begär att se hans livsgnista kvävas under ett berg av juridikstudier.

[adSpace placement=”auto”]

Öppen för allt från att hyra etagevåningar i fjärdehand till att gå med i kloak-kollektiv sträcker han nu ut sin hand till de boende i tätorten Umeå, för han tror att det där än finns själar som förbarmar sig för det bostadslösa. Speciellt de som lagt oproportionerligt mycket tid på att formulera en Blocket-annons.
Vad får man då? Man får en man som vid flertalet tillfällen kallats för världens roligaste människa av folk som förnekar att de någonsin sagt det i nuläget.
Man får en man som senaste åren uteslutande levt med andra människor och vant hanterar både rumskamrater och mindre kollektiv galant.
Man kommer få smaka på en linsgryta/soppa som är helt okej.
Man kommer få lära känna en man med en ambivalent inställning till träning och hälsa som ändå ser förvånansvärt fit ut för att i skrivande stund vara inne på sin tredje pizza sedan i måndags.
Man får en banktjänsteman med solid och strukturerad ekonomi som aldrig skulle få för sig att lägga pengar på onödigt krimskrams.
Han är inte bara rökfri, utan håller sig också undan boffandet av tändgas.
Aldrig har en chans att till ett liv fyllt av spänning uppenbarat sig såhär konkret.
Säg ja till äventyret, säg ja till livet, säg ja till Sven Karlsson.”

 

Vi var givetvis tvungna att ringa upp Sven för att höra om han har fått något napp än.

Är det någon som har sagt ja till Sven Karlsson?

– Tänka sig det är det! Ingenting är klart än men jag har en preliminär plan. Jag har fått nästa 30 svar och nästan obehagligt mycket respons från folk som tycker att annonsen är kul. Jag behöver någonstans att bo och tänkte att jag inte skulle göra som alla andra, utan göra det på mitt eget sätt, säger Sven.

Vi hade helt klart sagt ja till Sven Karlsson! 🙂

sara-persson-640