in

Svart modell vill förändra branschen – återskapar ikoniska modeplåtningar

modell 2 dragare

I ett fotoprojekt kallat Black Mirror hoppas modellen Deddeh Howard uppmärksamma folk om bristen av mångfald inom modellvärlden. Mer

Deddeh Howard har bestämt sig för att återskapa några av världens största modekampanjer i projektet Black Mirror. På bilderna posar hon, istället för modeller som Gisele Bündchen, Kate Moss och Gigi Hadid. Så här skriver hon på sin hemsida:

”Jag kan gå in hos olika modellagenturer och blir genast jämförd med en eller två andra svarta modeller. Även om de säger att jag ser fantastisk ut och att de skulle vilja representera mig, så säger de att de redan har en svart modell. Förutom att de har ett överflöd av vita modeller. Det verkar som om att en eller två svarta modeller på deras kundlista räcker för att representera oss alla.”

modell-1

modell-2

modell-3

”För detta projektet så plåtade jag om inspirerande och kända kampanjer för att visa hur de skulle se ut med en svart modell. Varför kan inte de stora märkena omfamna vår mångfald mer och göra oss alla synliga? Med Black Mirror-projektet hoppas jag att jag visar världen att det är dags för oss alla att få synas”, skriver Deddeh.

modell-6

modell-5