in

Studie visar: män med skägg är bättre lämpade för långa förhållanden

man skagg dragare

Har din älskling ett riktigt stort skägg? Då är han definitivt husband-material, i alla fall om vi ska tro ny forskning. Mer

En ny studie från University of Queensland har kommit fram till att män med skägg är mer troliga att anses vara bra för långsiktiga förhållanden eller äktenskap, än män utan skägg.

Studien menar att genom att ändra det naturliga ansiktet hos en man, skägg kan visa på både maskulinitet och feminimitet, så kan en skäggig man anses vara mer attraktiv än de män som saknar skägg. För mycket maskulinitet eller feminimitet anses nämligen generellt sett vara mindre attraktivt för kvinnor.

Skägg associeras också med mogenhet och testosteron, vilket kan vara önskvärt och attraktivt om man är på jakt efter Mr. Right.

I studien deltog 8 520 kvinnor. De fick betygsätta män som hade olika mycket skägg på en skala från noll till sex beroende på hur attraktiva de ansåg männen var, samt om de trodde att männen skulle passa för ett långvarigt förhållande, skriver Elite Daily.

Alla (!) kvinnor var mer attraherade till män med något sorts skägg. De satte de med mest skägg närmare äktenskap, och de med med mindre stubb i hookup-zonen.

Så snubbar, om ni har skägg – own it!

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.