in

Forskare: Hur du sover med din partner avslöjar hur ert förhållande mår

sovstallningar

Hur vi sover med vår partner säger mer om relationen än vad många tror. När vi somnar tar vårt undermedvetna över – och då syns det hur våra relationer egentligen mår, det menar i alla fall forskare och relationsexperter. Mer

Baserat på flera olika studier och en bok om kroppsspråk skriven av experten Patti Smith har sajten LittleThings.com sammanställt tio olika sovställningar och vad de säger om dig, din partner och ert förhållande. Hur sover ni? Stämmer det här på er?

1. Skeden

spoon

Kanske trodde du att de flesta par sover sked, men enligt en studie utförd av psykologen Corrine Sweet är det knappt vart femte par som sover så här.

”Det är en sårbar position som är sexuell, men säger ’jag litar på dig'”, säger Patti Wood, expert på kroppsspråk och författare till boken ”Success Signals, A Guide to Reading Body Language”.

2. Den lösare skeden

spoon2

Vanligast för par som gillar att skeda tätt ihop i början men vill ha lite mer plats efter ett tag för att få bättre sömnkvalitet.

”Den säger ’Jag har din rygg, du kan lita på mig’, men är mindre sexuell än den vanliga skeden”, säger Paul Rosenblatt, som skrivit boken ”Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing”.

3. Jakten

chase

Ungefär som skeden, men med skillnaden att en person har ”dragit sig undan” till sin sida och den andra hakar på och ”jagar ifatt”. Enligt Samuel Dunken, som skrivit boken Sleep Positions: The Night Language of the Body, kan detta betyda två saker:

Antingen spelar den personen som drar sig undan svårfångad, eller så rör det sig om ”otillåten skedning” då personen flyttat sig för att få mer utrymme.

[adSpace placement=”auto”]

4. Trasslet

tangle

En väldigt intim position som är ännu mer sällsynt än Skeden och mest används av nyförälskade par, eller ett par som just haft sex.

Vissa par håller fast vid Trasslet hela förhållandet, vilket inte nödvändigtvis är bra eftersom de då kan bli för beroende av varandra och ha svårt att sova själva, enligt psykoterapeuten Elizabeth Flynn Campbell.

5. Den upplösta knuten

knot

Börjar i Trasslet för att lösas upp efter ungefär tio minuter. Enligt parterapeuten Corrine Sweet är den Upplösta knuten bevis för en starkare relation än Trasslet, eftersom det är en ”kompromiss mellan intimitet och självständighet – det bästa av två världar”.

6. ”Frihetsälskarna”

lovers

 

Om ni sover med ansiktet åt varsitt håll – frukta ej! Det är faktiskt en bra grej. Att kunna sova så här är ett tecken på närhet och självständighet, och visar att paret är ”säkert på sig självt” enligt parterapeuten Corinne Sweet.

7. Ryggpussen

kissers

[adSpace placement=”auto”]

 

Vanligast bland par som varit tillsammans max ett år och är ett tecken på att partnerna är ”avslappnade och bekväma med varandra”.

8. Halsgropen

nuzzle

En ömsint position där den ena i förhållandet är den tydliga beskyddaren.

”Den här kräver en hög nivå av tillit, säger äktenskapsrådgivaren och författaren Shirley Glass som menar att den här positionen har en ”stärkande effekt” på par som hittat tillbaka till varandra.

9. Benkramen

leghug

 

Om din partner flätar in sina ben i dina så saknar hen en sexuell eller känslomässig kontakt. Ett par ihopflätade ben är också ett tecken på att ni två inte kan få nog av varandra, enligt kroppsspråksexperten Patti Wood.

”Det betyder att era liv är sammanflätade, att ni fungerar som ett par. Ni avslutar troligtvis varandras meningar och tar hand om varandra.”

10. Sjöstjärnan

spacehog

Om en partner tar all plats i sängen är det ett tecken på att hen är självisk, särskilt om det innebär att den andra partnern knappt kan klänga sig kvar i sängen.

Om detta händer ofta så är det dags att ha ett snack, menar Dr. Corinne Sweet.

”Ena parten tar upp all plats, medan den andra får spela något slags biroll.”

Kroppsspråksexperten Patti Wood fyller i att den som sover med huvudet närmast sänggaveln oftast är den dominanta, och att det bästa för jämställdheten är att sova med huvudena tätt intill varandra.

Källa: LittleThings/Maya Borenstein.

 

 

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss