in

Sommarplågorna 2017 är korade: här är låtarna vi kommer höra för mycket i sommar

sommarplagor veckorevyn

”Boten Anna” med Basshunter, ”Ingen sommar utan reaggae” med Markoolio och ”Flytta på dig” med Alina Devecerski har alla en sak gemensamt: de var alla sommarplågor och spelade hål i huvudet på oss året de släpptes. Vilka blir årets? Mer

Vad som gör att vissa låtar blir sommarplågor är svårt att sätta fingret på, men en sak som är säker är att det är många artister och skivbolag som slåss om att hamna på toppen av radiokanalernas spellistor.

I och med att det finns allt fler sätt för skivbolagen och artisterna att göra reklam för sig själva i sociala medier nu för tiden har vi fått se en hel del annonser i olika appar för vad som kallats för ”årets sommarplåga”. Problemet med att själv utnämna sig till ”årets sommarplåga” är att det sällan blir så. I slutändan är det lyssnarna som kollektivt bestämmer sig för vilken låt det är som är såpass dålig (eller kanske lite bra i alla fall) att den fullkomligt biter sig fast i hjärnan och inte lämnar förrän sensommaren kommer intågandes i slutet av augusti.

Vad som skiljer en sommarplåga från en vanlig hitlåt kan tyckas vara lite luddigt. Men vi tänkte att låten antingen måste handla om sommar eller vara så omåttligt populär att den kommer vara förknippad med just den här sommaren och allt vad den innehåller i hela ditt liv.

Vilka är sommarplågorna 2017 enligt oss då?

 1. Jag trodde änglarna fanns – Kamferdrops

  I den här drömmiga och saxofonkramiga låten tas vi med på en resa tillbaka i tiden, närmare bestämt år 1999, då Kikki Danielsson och dansbandet Ole Ivars från Norge sjöng duett om att de bara trodde änglar fanns i himlen. Kamferdrops är däremot inte dansband. Kamferdrops är bara norsk smörig saxofon-house vi måste sluta skämmas för att vi gillar. För visst är den lite härlig ändå? 😉

 2. Sommar sommar sol – JLC

  Med en musikvideo som innehåller lika mycket sol som en riktig svensk sommar (alltså ingen) släppte de låten som helt säkert var tänkt som en sommarplåga – och faktiskt blev det. I skrivande stund har de tre komikernas låt klättrat sig upp på 15:e plats på Spotifys topp 50-lista i Sverige och nynnas på lite överallt vart än man går.

  Är den speciellt bra? Nej. Är den trallvänlig? Ja.

 3. Despacito (Remix) – Luis Fonsi, Daddy Yankee, Justin Bieber

  I princip ingen vet vad de sjunger, knappt ens Bieber själv som hoppade på den här succélåten så fort han såg att den var på väg att slå i hela världen. Nu är det versionen med hans pålagda lines som ligger högst upp på alla listor och fullkomligt PLÅGAR oss mer än en varm buss i sommarsolen. Men precis som med alla sommarplågor: Vi måste erkänna att det svänger NÅGOT ENORMT om den här låten.

  Och föresten, du har väl inte missat den hyllade svenska covern?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss