in ,

Som vi har längtat – här kan du ladda mobilen på bussen!

mobilbuss

”JAG KAN INTE ANDAS” var 18-åriga Olivia Örns reaktion när hon såg att bussen hon åkte i hade eluttag för mobilen. Och vi kan inte annat än hålla med. Varför finns inte det här på alla bussar i hela Sverige redan? Mer

18-åriga Olivia Örn från Haninge befann sig på en buss mot Skogås utanför Stockholm när hon såg att det fanns mobiluttag i bussen. En upptäckt som resulterade i glädjeskrik på Twitter.

– Vi ungdomar använder mobilerna så mycket att de oftast inte håller en hel dag. Därför är det bra att kunna ladda sin mobil när man är på väg någonstans. Jag tycker att det är en trygghet att kunna ringa någon om det händer något och på samma sätt tror jag att föräldrar kan känna, förklarar hon.

Eluttagen för mobiltelefoner finns tyvärr ännu bara i bussar i utvalda områden i Stockholm. Enligt Lovisa Åbom, pressinformatör på Stockholms Lokaltrafik (SL), är det enskilda entreprenörer i områdena Tyresö, Haninge och Nynäshamn som valt att installera eluttag för mobiltelefoner i sina bussar. Att mobiluttag ska bli obligatoriskt i alla bussar i Stockholms län är däremot ingenting som är planerat.

– Vi ställer inga sådana krav på våra förare, det är upp till entreprenörerna själva att bestämma. Däremot är vårt mål att få så många som möjligt att ställa bilen och välja att åka kollektivt. Av den anledningen har flera förare i de här områdena valt att installera eluttag för mobil i sina fordon, förklarar Lovisa Åbom.

Perfekt när man är på väg hem och mobilen laddat ur tycker vi – men se till att fixa på alla bussar, tack! 🙂

bylineylvajohansson