in

Solariesolandet i tonåren gav henne cancer – nu varnar hon andra med stark selfie

Som tonåring solade Tawny Willoughby solarium fyra–fem gånger i veckan och när hon var 21 diagnostiserades hon med hudcancer. Nu vill Tawny, som i dag är 27, varna andra genom att visa vad som har hänt med hennes ansikte.

Mer

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här:

Lyssna på fler avsnitt här!

If anyone needs a little motivation to not lay in the tanning bed and sun here ya go! This is what skin cancer treatment…

Posted by Tawny Willoughby on den 25 april 2015

Den 26 april lade Tawny Willoughby upp en bild på Facebook på sitt ansikte, efter att ha fått behandling för hudcancern hon lider av. Bilden är väldigt obehaglig (scrolla inte om du är känslig), men vi tycker att det är starkt av Tawny att dela och göra andra uppmärksamma på konsekvenserna av solnande. För Cosmopolitan berättar Tawny att hon solade solarium fyra till fem gånger i veckan som tonåring och att hon trodde att hon solade smart.

”Jag solade aldrig ute och på solarium samma dag och solade aldrig solarium två gånger på en och samma dag”, säger hon.
Dessvärre diagnostiserades Tawny med hudcancer när hon var 21 år och nu, sex år senare, måste hon fortfarande besöka en dermatolog för smärtsam behandling var sjätte till var tolfte månad. Men hon gör åtminstone något bra av situationen och uppmuntrar nu andra att inte göra hennes misstag.
”Använd solskydd och spraytana dig istället. Du får bara ett skinn och du borde ta hand om det. Lär dig från andras misstag. Låt inte solning hindra dig från att se dina barn växa upp. Det är min största rädsla nu då jag har en egen liten son på två år. Bli inte en i statistiken”.
Under bilden skriver hon:
”Om någon behöver lite motivation för att inte lägga sig i solariet eller i solen. Varsågoda!”

– Jag solade aldrig ute och på solarium samma dag och solade aldrig solarium två gånger på en och samma dag.

I dag, sex år efter att Tawny fick veta att hon fått hudcancer, måste hon fortfarande besöka en dermatolog för smärtsam behandling var sjätte till var tolfte månad. Och hon uppmanar andra att inte göra samma misstag som hon själv.

– Använd solskydd och spraytana dig istället. Du får bara ett skinn och du borde ta hand om det. Lär dig från andras misstag. Låt inte solning hindra dig från att se dina barn växa upp. Det är min största rädsla nu då jag har en egen liten son på två år. Bli inte en i statistiken.

Under sin bild på Facebook skriver hon också: ”Om någon behöver lite motivation för att inte lägga sig i solariet eller i solen. Varsågoda!”