in

Snart kan ditt favoritgodis vara försvunnet från butikerna

mm

Snart kan det färgglada godiset M&M’s vara ett minne blott – i alla fall här i Sverige. Efter en tvist i domstolen (ej att förknippa med chokladen Twist, hehe) står det klart att Marabou som äger varumärket m vinner över amerikanska Mars och deras M&M’svilket betyder hejdå till de färgglada kulorna. Mer

Gillar du de färgglada chokladkulorna fyllda med jordnötter? Då kan det vara läge att bunkra upp i skafferiet eftersom det i Sverige snart är slut på M&M’s. Ända sedan 1957 har Marabou (som ägs av Kraft/Mondelez) sålt chokladdragerade jordnötter under varumärket m, medan det på den amerikanska marknaden har sålts liknande godbitar under namnet M&M’s. Dock hade Marabou under en lång tid ett avtal tillsammans med den amerikanska chokladtillverkaren Mars att de inte fick sälja de färgglada kulorna i Skandinavien och Finland då en trolig förväxling skulle förekomma.
M&M's i alla färger
Bild: M&M Europe
  När Mars för ett par år sedan bestämde sig för att äntra den svenska marknaden med sina M&M’s så stämde Mondelez den amerikanske chokladjätten för bland annat vilseledande och plagiat, skriver Dagens Media. Ärendet har varit uppe i både tingsrätten och Svea hovrätt, och båda har kommit fram till att Mars M&M’s-varumärke innebär intrång i Krafts/Mondelez m-märke. Mondelez har nu vunnit i domstol vilket kan betyda slutet för de färgglada chokladkulorna. Det enda sättet för Mars att stoppa förbudet av M&M’s är att överklaga till Högsta domstolen, skriver Brandnews. Men om Högsta domstolen säger nej till prövningstillstånd, och M&M’s alltså tas bort från svenska marknaden, så har du fram till den 30 juni på dig att bunkra upp med godiset i ditt skafferi.

Vi bad några på redaktionen göra ett blindtest för att se om det går att skilja M&M’s och m åt. Här kan du se resultatet:

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.