in

Vill du bygga ett eget hemmakontor? Här är 4 fina skärmväggar

skärmvägg kontor rumsavdelare
Bildkälla: Arnel Hasanovic / Unsplash

Jobbar du hemma just nu? Då kanske det är dags att bygga ett litet hemmakontor. Med en skärmvägg kan du lätt dela av din ett och skapa ett extra rum. Vi har valt ut fyra favoriter! Mer

Nu har det gått ett år sedan det första Ccovid-19 fallet upptäcktes i Sverige. Efter det förändrades vår vardag och hemmets tysta vrå blev den nya arbetsplatsen för många. Det kan dock vara svårt att behålla koncentrationen om du är en av dem som jobbar hemma just nu. Så om du inte har gjort det redan är det hög tid att fixa det perfekta hemmakontoret.

4 tips till dig som jobbar hemma

Vissa har lättare än andra för att få arbetet gjort hemifrån. För många av oss kan koncentrationen lätt brista och visst lockar den där Netflix-serien lite extra mycket vid sådana tillfällen? Här kommer därför lite tips!

1. Gå upp i tid

Visst kan den här punkten vara något av det svåraste? Man vill hemskt gärna ta en ordentlig sovmorgon och stiga upp runt lunchtid eller trycka på snooze-knappen gång på gång. Dessvärre kommer detta antagligen bara att göra dig tröttare och segare. Så upp och hoppa, ta en dusch eller drick en kopp kaffe om det hjälper dig att vakna till och starta din dag!

2. Skriv en checklista

Skriv en checklista där du rankar det som behövs göras under dagen i den ordning det behöver utföras. Gör detta redan dagen innan så du direkt kan sätta igång när du vaknar. Börja gärna med något mindre jobbigt för att få lättare att komma igång, till exempel:

  1. Drick en kopp kaffe
  2. Svara på dagens mail
  3. Förbered presentation
  4. Möte klockan 14

Glöm inte att checka av alla punkter efterhand. Det skapar en härlig, tillfredställande känsla när du ser hur dagens uppgifter blir avklarade, en efter en. Här finns även ett ypperligt tillfälle att lägga in belöningar i form av pauser!

3. Skapa en mysig atmosfär

På med mjukisdressen, ett par mysiga strumpor, tänd några levande ljus och sätt dig bekvämt i kontorsstolen. Fixa en kopp kaffe eller te och börja checka av punkter på din ”att-göra-lista”. Att ha någon typ av snacks nära tillhands kan också fungera som bra motivation. Och vad sägs om att jobba till något härligt bakgrundsljud?

4. Dela av rummet med en skärmvägg

Vissa har redan en bostad där ett av rummen fungerar som ett kontor, men alla har inte de förutsättningarna. Kanske bor du i en etta eller tvåa som behövs delas av? Den perfekta lösningen är att investera i en skärmvägg. Att ha en särskild plats i hemmet där du arbetar kan också göra det lättare att koppla av på de platserna i hemmet där du inte jobbar. Vi har valt ut fyra fina skärmväggar du kan hitta i butik just nu.

Industriell skärmvägg från Ellos

b
Foto: Ellos

En genomskinlig skärmvägg från Ellos. Läs mer och köp här.

Skärmvägg i rotting från Mio

skärmvägg mio
Foto: Mio.se

Vad sägs om en skärmvägg i rotting med svarta detaljer från Mio? Läs mer och köp här.

Rumsavdelare i vävd sammet från Mio

skärmvägg mio sammet
Foto: Mio

En vit skärmvägg i sammet ger en extra mysig känsla. Den här hittar du hos Mio. Läs mer och köp här.

Vit skärmvägg i trä till ditt kontor

Skärmvägg Vit Ellos
Foto: Ellos

En vit, klassisk skärmvägg från Ellos. Läs mer och köp här.