in

Då är det mors dag – här är våra bästa tips på presenter

mors dag 2
Bildkälla: Artem Maltsev / Unsplash

Snart är det mors dag och då är det dags att skämma bort mamma lite extra. Här listar vi presenter som passar perfekt till mamma, mormor och svärmor! Mer

koplankar 1024x37 1

Datum: När firas mors dag i Sverige 2022?

I Sverige firas mors dag alltid den sista söndagen i maj, och i år är det den 29 maj som gäller. Då är det dags att fira mamma, mormor och svärmor lite extra! Vill du uppvakta någon som betyder mycket för dig? Här är våra bästa tips på presenter och aktiviteter som passar perfekt till mors dag.

Presenter till mamma på morsdag
Bild: Elly Fairytale/Pexels

8 presenter till mors dag 2022

Vad sägs om ett lyxigt doftljus, en fin inredningsdetalj eller en hudvårdsprodukt? Här är våra bästa presenttips inför mors dag.

Hudvårdskit från Clinique

1 1

Vem blir inte glad för det här hudvårdskitet från Clinique? I det här ingår en nattmask, ögonkräm och lyxig dagkräm. Läs mer och köp här.

Lyxigt ljus med doft av grapefrukt

2 1

Ett doftljus från L:A Bruket som doftar friskt och fruktigt. Läs mer och köp här.

Väska med gröna detaljer

3

En väska med gröna detaljer från Arket. Perfekt till sommarens alla strandturer! Läs mer och köp här.

Filt från Arket

4

En fin och mysig filt från Arket, med blått mönster på vit bakgrund. Läs mer och köp här.

Parfymer med olika dofter

parfym

Ibland kan det vara svårt att ge parfymer till andra, men om man ändå vill göra det (eftersom det är en så trevlig present!) är ett tips att köpa ett litet kit med mindre flaskor och i olika dofter. Det här från Arket innehåller tre parfymer som doftar allt från ros och citrus till mossa och bark. Läs mer och köp här.

Bok om drömtydning

dröm

Är din mamma intresserad av drömtydning? Den här journalen hjälper en att tolka sina drömmar och förstå vad de betyder. Perfekt för lära sig att förstå sitt undermedvetna och dessutom tillkommer en guide för hur man sover bättre, från Designtorget. Läs mer och köp här.

Sällskapspel baserat på Värvet-frågor

värvet

Det här spelet innehåller ett gäng intervjufrågor baserade på podcasten Värvet, och om din mamma gillar sällskapsspel där man lär känna varandra lite bättre är det här en perfekt present. Du hittar det hos Designtorget. Läs mer och köp här.

Musikspel med låtar i olika genrer

sing

Och om hon gillar musik är det det här spelet som gäller! Deltagarna får hör första raden på en låt, och sedan ska man gissa vilken låt det är. Du hittar det hos Designtorget. Läs mer och köp här.

Vill du ha fler tips inför mors dag? Ge henne en upplevelse!

Det kan vara en rolig idé att bjuda med mamma på en aktivitet på mors dag! Här är några tips på saker ni kan göra:

  • Plocka ihop en liten picknick med ost och kex och ta med henne till en fin park eller utsiktsplats.
  • Ha en mammadag där hon får bestämma aktiviteterna. Ge mamma helt fria tyglar! Vill hon spela tennis eller gå en långpromenad? Då är det det som gäller.
  • Bjud henne på en lyxig restaurang, kanske ett ställe hon länge velat besöka?
  • Gå på spa!
  • Gillar din mamma teater eller konserter? Kolla upp om något kul händer i din stad den närmaste tiden och boka biljetter!

Här finns några kreativa varianter på grattiskort till mors dag

Vill du göra ett fint kort till mamma på mors dag? Här är några idéer!

När är det mors dag i USA, Norge och Syrien 2022?

Mors dag firas på lite olika datum runt om i världen. I USA är det den 8 maj som gäller, i Norge firas mors dag söndagen den 12 februari och i Syrien är mors dag den 21 mars 2022.

Vem införde mors dag i Sverige?

Sedan den 1919 firar vi mors dag i Sverige och det var författaren Cecilia Bååth-Holmberg som införde dagen här, skriver Nordiska museet. Året efter gavs ett häfte ut om hur dagen skulle firas – svenska flaggan skulle hissas i hemmet, hon skulle få frukost på sängen och hedras med blommor och en liten gåva.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.