in

Kan du gissa vad de här 13 sexistiska reklamerna försöker sälja?


Att sex säljer är en gammal sanning. Och när Buzzfeed tog bort loggorna från de här annonserna blev det extra tydligt hur sjukt ofta företag drar nytta av det. Kan du gissa vad de här annonserna försöker sälja? Mer


[adSpace] Du hittar originalet under varje bild, så skrolla långsamt 😉

1. A: Underkläder. B: Herrdeo. C: Matbutik

sexistisk-reklam-1a

Originalbild:

sexistisk-reklam-1b
Svar: B – Herrdeo. För att… hon får snubbar att börja svettas?

 

2. A: Schampo. B: Smink. C: Reservdelar

sexistisk-reklam-2a

Originalbild:

sexistisk-reklam-2b
Svar: A – Schampo: Det fräscht fladdrande håret är ALLT man tänker på…

 

3. A: Bilmärke. B: TV-kanal. C: Lotteri.

sexistisk-reklam-3b

Originalbild:

sexistisk-reklam-3a
Svar: A – Bimärke: Ford Indias slogan till den här bilden: ”lämna dina problem bakom dig”

 

4. A: Kiropraktor. B: Trosskydd. C: Belgrad

sexistisk-reklam-4a

Originalbild:

sexistisk-reklam-4b
Svar: 4 – Belgrad: Ok, det är inte en annons för staden i sig, men en statligt finansierad kampanj för att få hundägare att skräpa ner mindre. Skattepengar betalade detta alltså.

[adSpace]  

5. A: Hudvård. B: Tvättmedel. C: Bilmärke

sexistisk-reklam-5a

Originalbild:

sexistisk-reklam-5b
Svar: C – Bilmärke: ”Hmm… hur ska vi visa att vår nya bil har åtta airbags? TUTTAR!”

 

6. A: Kamera. B: Hotell. C: Sexsajt.

sexistisk-reklam-6a

Originalbild:

sexistisk-reklam-6b
Svar: A – Kamera: Den här hyllades för sitt fyndiga sätt att visa hur bra Nikons ansiktssensor är – den fångar till och med upp smygtittaren bakom gardinen.

 

7. A. Jeansmärke. B: Spelbolag. C: Optiker sexistisk-reklam-7a

Originalbild:

sexistisk-reklam-7b
Svar: B – Spelbolag: VA!? Bara VA!?!

 

8. A: Vitvaror. B: TV-spel. C: Slipsar.

sexistisk-reklam-8a

Originalbild:

sexistisk-reklam-8b
Svar: B – TV-spel: ”Gameboy är inte bara för barn – sexbrottslingar kan också blippa på den!”

 

9. A: Underkläder. B: Italienska vänsterpartiet. C: Bilmärke.

sexistisk-reklam-9a

Originalbild:

sexistisk-reklam-9b
Svar: C – Bilmärke: ”Hmm… Hur ska vi visa att vår nya bil har en fiffig air condition? TUTTAR!!!!”

[adSpace]  

10. A: Organdonation. B. Underkläder. C: Kampanj mot ätstörningar

sexistisk-reklam-10a

Originalbild:

sexistisk-reklam-10b
Svar: A – Organdonation: ”Att bli donator är troligtvis din enda chans att komma in i henne.” PÅ RIKTIGT!?!?

 

11. A: Glass. B: Shampoo. C: Rakvatten.

sexistisk-reklam-11a

Originalbild:

sexistisk-reklam-11b
Svar: C – Rakvatten: ?????????

 

12. A: Yoghurt. B: Deodorant. C: Tvättmedel.

sexistisk-reklam-12a

Originalbild:

sexistisk-reklam-12b
Svar: B – Deodorant: Det här är till och med falsk marknadsföring. Axe Gravity motverkar ju att folk tar av sig underkläderna.

 

13. A: Alkohol. B: Kläder. C: Spelföretag.

sexistisk-reklam-13a

Originalbild:

sexistisk-reklam-13b
Svar: B – Klädföretag. Tom Ford. För praktarslen.

mats-bax_byline