in

Se videon som ska få oss att sluta sms:a bakom ratten (den lämnar ingen oberörd)

itcanwait5

49% av alla amerikaner erkänner att de skriver sms medan de sitter bakom ratten (motsvarande siffra i Sverige är 44%). Nu vill AT&T:s kampanj #ItCanWait få folk att lämna telefonen ifred medan de kör, och deras senaste video lämnar ingen oberörd. Se den här nedanför, och lova sedan att aldrig texta, snapa eller instagramma när du är chaufför. Mer

Det amerikanska telekombolaget AT&T driver kampanjen ”It can wait” som uppmanar bilister att låta mobilen vara medan de kör. Inne på deras hemsida kan du bland annat ladda ner en app, som tystar alla dina notifications medan du kör, du kan få en virtual reality-upplevelse som visar hur mycket en kort blick på snapchat eller ett sms kan göra skada när du sitter bakom ratten, och viktigast av allt: du kan stötta kampanjen genom att trycka på en knapp och lova att låta telefonen vara. I skrivande stund har 10 miljoner gjort just det.

Sidan bjuder också på skrämmande fakta, framtaget av AT&T tillsammans med Braun Research. 2 067 amerikaner mellan 16 och 65 år, som både använder sin bil och smartphone varje dag, deltog i undersökningen:

itcanwait1

itcanwait2

itcanwait3

itcanwait4
Källa: AT&T:s undersökning

 

[adSpace]
Härom dagen släppte de en ny film som berör ämnet – och det är en video som alla borde se.

Först intervjuas en rad personer som glatt erkänner att de då och då tittar på mobilskärmen samtidigt som de kör. Sedan får de träffa Jaycee, som fallit offer för en bilolycka och förlorat sin familj, just på grund av en förare som tittat i mobilen. Se den här videon. Du kommer inte kunna hålla tillbaka tårarna.

Visst lovar vi alla att lägga ifrån oss telefonen när vi sitter bakom ratten? Det kan rädda liv. ?

Statistik om hur många svenskar som sms:ar bakom ratten kommer från TryggHansa.