in

Se Molly Sandéns nya musikvideo – sååå viktigt budskap!

Molly Sandén nya musikvideo

Artisterna Molly Sandén och Magnus Carlson har gjort duetten ”Jag hatar hat” där de tar avstånd mot näthat och uppmanar alla att sprida kärlek. Se den nya videon här! Mer

För fjärde året i rad har stiftelsen Friends publicerat en nätrapport med syfte att fånga upp barns och ungas röster om kränkningar och mobbning på nätet. I rapporten uppger en av tre (av 1 015 tillfrågade barn och unga i åldern 10–16 år) att de har blivit utsatta för nätkränkningar det senaste året.

Friends vill nu, i samarbete med Telia, göra en tydlig markering mot näthat genom en kampanj och låten ”Jag hatar hat” som görs av Magnus Carlson, frontman i bandet Weeping Willows, och Molly Sandén.

Molly Sandén och Magnus Carlsson i ny musikvideo

Molly Sandén utsattes för näthat

Molly blev en offentlig person tidigt, och utsattes för näthat första gången hon var med i tv.

– Jag har en hatkärlek till sociala medier. Det är helt fantastiskt att kunna ha den kommunikationen med sina fans och sina vänner, både privat och karriärmässigt. Men ibland är det inte alltid roligt. Speciellt inte när man får elaka kommentarer och ännu värre när man ser andra bli sårade. Jag kom i kontakt med näthat ganska tidigt, första gången jag var med i tv, i Junior Eurovision Song Contest, för tio år sedan. Det var en tid när jag nästan inte vågade läsa någonting som stod på internet för att det var så mycket elakt. Och jag tog det så hårt. Det hängde ihop med mitt dåliga självförtroende. Idag har jag mycket lättare att bara låta det rinna av mig.

[adSpace]

Låten ”Jag hatar hat” är en svensk version av Razzy Baileys 70-talslåt ”I hate hate”. Trots att ämnet är tungt är det en positiv låt, enligt Molly:

– ”Jag hatar hat” är en riktig feelgood-låt, som tar upp det jobbiga, tunga och negativa men ändå med en positiv anda. Och med ett sådant positivt budskap. Det är så härligt att bara få skrika ut ”Jag älskar kärlek”.

Molly fortsätter:

– Jag har en lång relation till Friends och har varit en av deras ambassadörer i flera år nu. Det är för mig en väldigt varm hjärtefråga, just för att jag själv också vet vad det kan göra med en. Om jag hade makten hade jag fyllt varenda kommentarsfält, varenda Instagrambild, varenda Facebookstatus med bara massa massa kärlek.

[adSpace]

Se den nya musikvideon här: