in

Sara tröttnade på ”det perfekta livet” – listar sina misslyckanden i cv:t

sara1
Privat

Sara Rywe från Dalarna blev less på all lycklig fasad som hela tiden visas upp i våra sociala medier-flöden. 25-åringen har därför lagt upp ett något annorlunda cv på nätet – ett ”cv of failure” där hon listar sina krossade drömmar och jobb hon inte fått.

Mer

Till sommaren är Sara Rywe klar med sin utbildning på Handelshögskolan i Stockholm och jobbet därefter är redan fixat – till hösten börjar hon arbeta som managementkonsult. På sin sajt har hon dock fortfarande sitt vanliga cv ute, men har dessutom kompletterat med ett av en helt annan sort.

Under fliken ”cv of failure” har Sara skrivit ihop alla saker hon försökt, men inte lyckats med i karriären. Idén växte fram som en motvikt till allt vi dagligen bombarderas med i sociala medier.

– Vi ser hur våra vänner åker på de coolaste resorna genom Instagram, hur de har enorma mängder vänner genom Facebook och hur coola jobb de får via LinkedIn. Även fast de flesta är medvetna om att det bara är en finpolerad bild av verkligheten så är det många gånger svårt att undvika att känna sig sämre, fulare eller dummare. Det är inte konstigt att så mycket stress, depression och allmän psykisk ohälsa uppstår när vi får en sån snedvriden referensram, säger hon och fortsätter:

– Då jag insåg hur många i min närhet som mår dåligt så jag tänkte att: om jag inte bara pratar om ”att det vi ser inte är hela sanningen” utan faktiskt visar det på riktigt, så kanske det kan ha större effekt?  

Har du tänkt något kring att de misslyckanden som du räknar upp skulle kunna tolkas som ett sätt att visa upp dina höga ambitioner? Och finns det inte risk att det i så fall får motsatt effekt?

 – Det kan absolut tolkas så, men jag är stolt över att ha väldigt höga ambitioner och inspirerar gärna andra att våga ta risker för att komma långt. Min önskan är att på något sätt göra karriären lite mer mänsklig och att människor därmed kan känna sig mer taggade och glada, trots eventuella egna motgångar. 

Hur har folk reagerat på ditt ovanliga cv?

 – Jag har fått helt fantastiska reaktioner, något jag verkligen inte hade räknat med! Jag gjorde mest detta för att visa för de i min närhet, men om det kan spridas till en större publik gör det mig otroligt glad att kanske få vara en liten del av en förändring till något bättre. Vi måste vända trenden med psykisk ohälsa och jag är övertygad om att en positiv syn på motgångar kan göra stor skillnad. 

Saras ”cv of failure”:

1

Källa: www.sararywe.se

Psst! Du har väl inte missat vårt lyxiga erbjudande? Just nu får du 6 nr av VeckoRevyn + mineralsmink från Pure Mineral för bara 199 kr! Ta del av erbjudandet här!

1