in

Sandra Beijer: ”Därför är det viktigt att ha varit olyckligt kär”

Hur kommer man över någon? Sandra Beijer ger experttips om olycklig kärlek

Bloggaren och författaren Sandra Beijer, aka Niotillfem, har varit olyckligt kär många gånger. I veckans avsnitt av Snack berättar hon öppet om olycklig kärlek och tipsar om hur man gör för att komma över någon. Mer

I veckans avsnitt av VeckoRevyns intervju-serie Snack berättar Sandra Beijer om hur hon har upplevt olycklig kärlek.

Hela intervjun ser du här:

Hur är det att vara olyckligt kär?
– Jättejobbigt tycker jag, men också viktigt att ha varit. Det är ju en väldigt intensiv känsla som känns dygnet runt.

Varför är det viktigt?
– För att jag tror att när man dör ska man ha känt så mycket olika grejer som möjligt, jag tror att man blir en vettig och mer förstående människa om man kan sätta sig in i situationer.

Hur många gånger har du varit olyckligt kär?
– Många! Säkert fem-sex gånger.

Tror du att du någonsin kommer vara olyckligt kär igen?
– Alltså jag hoppas inte det. Men jag tror att om jag skulle göra slut med min kille nu, och vara singel och bli olyckligt kär så tror jag att man blir bättre på att hitta rätt verktyg för hur man inte är olyckligt kär så länge ju äldre man blir. Till exempel är det ju supersmart att berätta för personen att man är kär i den. För det jobbiga med att vara olyckligt kär när man är tonåring är att man är så himla rädd för att man inte vågar säga att man är kär, och då är man olyckligt kär så himla länge.

Sandra Beijer om olycklig kärlek: "Det är viktigt att ha varit olyckligt kär"
Vad är det värsta med att vara olyckligt kär?
– Jag tror att det värsta är att det tar upp så mycket onödig tid som man kan lägga på annat. Det är så himla jobbigt att vara olyckligt kär, för det är som att man ser honom överallt. Det där ser ut som hans rygg. Ska han vara på det där stället? Vad hade han tyckt om den här maten?

Finns det något bra med att vara olyckligt kär?
– Förutom att det är bra med att ha känt det så… nej, jag vete sjutton alltså.

Hur gör man om någon är olyckligt kär i en själv?
– Jag tror att det viktigaste, och lite svårt också, är att inte visa något intresse för den här personen. Att vara väldigt tydlig. För de killar jag har varit olyckligt kär i väldigt länge har ju hånglat med en när det passar. Så jag tror att man måste vara väldigt tydlig och bara ”nej, det kommer inte bli vi”.

Hur man är en bra kompis till någon som är olyckligt kär, hur man kommer över någon och hur man mår bättre när man är olyckligt kär pratar vi om i veckans avsnitt av SNACK. Se hela avsnittet här och glöm inte att prenumerera på vår Youtube-kanal.

Ps. Du har väl inte missat att vi redan har snackat med…

Nicole Falciani om depression
Clara Henry om mens
HanaPee om långa relationer
Freja Lindberg om transaktivism