in

13 saker som bisexuella är trötta på att höra

fördomar mot bisexuella

Det finns många myter om bisexuella, alltifrån att vi är otrogna jämt till att vi – precis som enhörningar – inte finns på riktigt. Och även om alla har rätt att fråga om sånt de är nyfikna på så blir man rätt trött på att höra vissa saker, typ som: Mer

1. ”Du kan ju inte säga att du är bi om du inte har legat med både killar och tjejer.”

att vara bisexuell ligga med nagon av samma kon Med den logiken går det inte att säga att man är straight innan man förlorat oskulden heller.  

2. ”Jag kysste en tjejpolare på fyllan, så jag är också typ lite bi.”

att vara bisexuell hangla pa fyllan Och jag brukar sjunga karaoke på fyllan, så jag är också typ lite artist.  

3. ”Det måste vara så skönt att ha dubbelt så mycket att välja på!”

att vara bisexuell dubbelt sa manga Det där med ”dubbelt” är en matematisk fuckup som rätt många gör. Sure, det finns ungefär lika många män som kvinnor i Sverige, men nio av tio är straighta och råkar du ”välja” att bli kär i en straight person av samma kön är det riktigt jäkla oskönt. [adSpace]

4. ”Najs! Blir det mycket trekanter eller?”

Bisexuell trekant En del – typ fulla, straighta killar – tror att bisexualitet automatiskt ser ut som fliken ”bisexual” på en porrsajt. Ledsen att paja den fantasin, men gruppsex är mer undantag än regel, oavsett läggning.  

4. ”Det är helt ok, så länge du inte försöker nåt med mig!”

att vara Det roliga är att det i 10 fall av 10 är någon som man ALDRIG skulle försöka något med som säger så.  

6. ”Du är bara lite hobbylesbisk” / ”Du vill bara ha uppmärksamhet” / ”Du är gay, men vågar inte erkänna.”

att vara bisexuell gay Visst, att säga ”jag är bi” kan vara ett första steg att komma ut som homosexuell. Men att säga att alla bisexuella bara är fega eller förvirrade är bara… taskigt? Eller korkat? Eller både och? [adSpace]

7. ”Så du gillar liksom… fifty-fifty, eller hur funkar det där?”

Att vara bisexuell Bisexuella förväntas ofta kunna visa upp nåt slags cirkeldiagram över sin sexualitet. Det är lite som att be en straight kille redovisa hur mycket han gillar blonda, rödhåriga, mörka, långa, korta, Agneta Sjödin och så vidare – i procent. ”Både och,” räcker inte det?  

8. Bästisen: ”Åh, om jag också var bi så kunde VI vara ihop!”

att vara bisexuell gilla bada Nej. Bara nej. Jag vet att du vill vara snäll och härlig, men det där blir bara freaky. Så: nej.  

9. ”Men visst har du legat med dina gaypolare?”

att vara Jag säger inte att det inte händer, men det är långt ifrån så självklart som många verkar tro.  

10. ”Men när du är ihop med nån, är du fortfarande bi då?”

att vara bisexuell forhallande Ens sexuella läggning förändras ungefär lika mycket som ögonfärgen av att bli ihop med någon. Att bli ihop med någon innebär mest att man slutar dejta andra (om inte båda är ok med det, såklart).  

11. ”Är inte din partner orolig för att du ska vara otrogen jämt?”

att vara bisexuell otrogen Många förväxlar ”bisexuell” med ”skitstövel”. Forskning visar att såväl heteron som homon gärna tror att bisexuella är mer otrogna än andra. Men otrohet beror snarare på personlighet än sexuell läggning.  

12. ”Det där är bara en fas, du bestämmer dig nog snart.”

att vara bisexuell bisexualitet ar en myt En gång för alla: Bisexualitet är inte ett hittepå. Forskare har gjort rätt bisarra experiment för att komma till den slutsatsen. Det är däremot inte ovanligt att folk byter ”etikett” under livets gång, eller helt enkelt nöjer sig med att se på sin sexualitet som flytande.  

13. ”Men när du är med en tjej, saknar du inte att vara med en kille då? Vad är bäst, liksom?”

att vara bisexuell vara trogen Det bästa är att vara med någon du älskar, oavsett kön. Då saknar man liksom inte så mycket annat.    

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.