in

Så vet du om du ska göra slut med en kompis

gora slut kompis

Att avsluta ett förhållande med en partner är ofta svårt och jobbigt, men att göra slut med en vän kan vara ännu svårare. Hur vet man ens om man ska göra slut med en vän? Mer

Om man slutar vara kär i sin partner eller om ens partner inte behandlar en bra så vet man oftast om att man borde göra slut, även om det kan vara lättare sagt än gjort. När man gör slut med sin partner berättar man också det för hen – att man vill göra slut, alltså. Det är ju inte så att man bara slutar svara på samtal och flyttar ut utan att säga något om man nu bor tillsammans.

När man ska göra slut med en vän är det dock inte lika självklart hur man ska agera. Ska man säga till sin vän att man inte längre vill vara vän med hen, ska man ignorera sin väns sms eller ska man bara låta vänskapen rinna ut i sanden? Det är såklart olika från person till person hur man vill göra. Mycket kan också påverkas av varför det är så att man vill göra slut med sin vän. Men hur vet man från början att man faktiskt borde göra slut med en kompis?

En vänskap fungerar i mångt och mycket som ett förhållande. Man ska få energi och bli glad av sin vän, känna sig omtyckt och tycka om tillbaka. Om man kommer hem från en kompisdejt och känner att man inte alls tyckte att ens vän gav en något i utbyte kanske det är dags att fundera över om du vill att hen ska finnas kvar i ditt liv.

Om du har en vän som du är osäker på om du fortfarande vill umgås med kan du tänka över de här sakerna, som kan indikera på att du borde göra slut med din kompis.

Tycker du om att umgås med din vän?

Blir du glad när hen hör av sig och vill ses eller känns det bara jobbigt? Om svaret är att det mest känns jobbigt är det ganska självklart att det i alla fall är något behöver ändras i er relation. Om du vet varför du inte tycker det är roligt att umgås med din vän längre kanske det är något som kan fixas. Om du däremot inte vet varför det inte känns kul får du fundera över om det fortfarande är en vänskap du vill ha kvar.

Får du något utbyte av eran vänskap?

Ger din vän dig energi när ni umgås eller känner du dig helt dränerad när ni säger hejdå till varandra? Om det är det andra alternativet: varför tror du att det är så? Pratar hen bara om sitt eget liv och verkar inte bry sig om vad som händer med dig längre? Lyssnar inte hen när du berättar om saker? Gör ni alltid det hen vill men aldrig det du vill?
Vill du ha kvar din kompis och känna att det är en rolig vänskap – prata med hen! Säg vad det är som tynger dig och försök få hen att förstå hur du känner.

Om du kommer fram till att er vänskap inte alls ger dig något längre och att du inte känner att din vän längre är viktig att ha i ditt liv är det dags att göra slut med din kompis.