in

Så tar du reda på om dina nakenbilder läckts på nätet (och så tar du bort dem!)

nude dragare

Att kändisars privata nakenbilder läcks på nätet händer tyvärr titt som tätt, men det drabbar också oss vanliga människor. Vi visar dig hur du kan ta reda på om dina nakenbilder lagts upp på nätet, och hur du kan ta bort dem. Mer

Emma Watson, Amanda Seyfried och Demi Lovato är bara de senaste i raden av kvinnliga kändisar som fått naken- eller intima bilder läckta på nätet, och de är långt ifrån ensamma att råka ut för det. I en rapport från förra året gjord av Data & Society Research Institute kom det fram att fyra procent,  alltså en av 25 personer,  av internetanvändare i USA är offer för att ha fått deras nakenbilder läckta på nätet, skriver Refinery29.

Enligt Cyber Civil Rights Initiative kan hämdporr definieras som ”distributionen av sexuella grafiska bilder av individer utan deras tillåtelse”. Det inkluderar foton som har stulits genom att telefonen blivit hackad, och de foton som skickats mellan personer i ett förhållande.

Om du är orolig för att dina egna naken- eller privata bilder har delats på nätet så är att söka med Google Image Search det lättaste sättet att ta reda på om så är fallet. Gå till Google Images och klicka på kameraikonen i sökfältet.

image

Där kan du söka på URLen till en bild eller ladda upp bilden du är orolig för ska ha läckts. Om du söker med bild måste du såklart ha bilden i din kamerarulle eller på din dator.

Om du hittar bilden i sökresultaten ska du dokumentera det genom att ta skärmdumpar av hela webbsidan där den är upplagd och på din image search. Dessa två saker behöver du för att kunna anmäla bilden till Google, vilket du kan göra genom att fylla i detta formuläret. När du tillfrågas om vad för sorts av innehåll du vill ha bort väljer du ”en bild av mig själv”.

Om du vill ta till extra försiktighetsåtgärder för att dina bilder ska vara skyddade på din telefon kan du ladda ner Keep Safe Photo Vault app. De PIN-skyddade kontona kommer hålla dina bilder hemliga.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss