in

Så tar du Instagram-bilder som ett proffs – 3 tips som gör skillnad direkt

instagram bilder tips proffs

Förbättra dina Instagram-skills med de här tre enkla och pedagogiska tipsen, som dessutom är presenterade av proffs! Mer

Nyligen släppte duon bakom den Los Angelse-baserade byrån Mango Street Lab, Daniel Inskeep och Rachel Gulotta, en video på Youtube där de beskriver hur man tar de bästa Instagram-bilderna, i tre enkla steg. Både Daniel och Rachel är fotografer och vill enligt sin Youtube-kanal helt enkelt ge oss ”Foto-tutorials som inte slösar din tid”. Och det gjorde verkligen inte duons film med namnet ”3 styling tips to make your Instagram photos not suck”.

I filmen går de på ett pedagogiskt sätt igenom tre steg som helt enkelt gör ens Instagram-skills bättre.

Så, hur gör man då?

Steg 1: Välj vinkel

Enligt videon ska man bestämma sig för om man vill köra en neutral–, 45-graders–, eller fågelperspektivs-vinkel på sin bild. Att välja en av dem tre funkar allra bäst!

Skärmavbild 2017-01-30 kl. 3.49.57 em

Steg 2: Sprid ut sakerna du fotar

Många gör misstaget alla lägga det de ska fota i mitten av bilden, men så ska man inte göra. Våga istället sprida ut det du fotar ända ut i kanterna, och var inte rädd för att allt måste synas!

Skärmavbild 2017-01-30 kl. 3.50.14 em

Steg 3: Lek med formen

Att lägga saker i raka linjer ger ofta ett lite hårdare intryck än att lägga dem mjukt, men när det gäller till exempel matbilder är just det senare exemplet bättre. Tänk dig att du gör ett ”s” eller en våg av föremålen istället för att bara rada upp dem.

Skärmavbild 2017-01-30 kl. 3.50.36 em

Känns det fortfarande lite oklart? Vi förstår det. Se videon så lovar vi att det blir glasklart!