in

Så ska du tänka för att ”fake it ’til you make it”

fake it dragare

Vi har alla hört uttrycket ”fake it ’til you make it”, och budskapet är ju ganska enkelt. Ibland är det dock svårt att leva efter det i praktiken, så vi guidar dig lite på vägen. Mer

Fake it ’til you make it är världens bästa grej när man vill ge sitt självförtroende en extra boost. Och det bästa av allt är att det funkar i precis alla situationer. På jobbet, på dejten, när man ska göra något läskigt. Men det funkar även bra för att komma över sina komplex, eller i alla fall minska dem lite. Tycker du inte att du har världens snyggaste ben? Det spelar ingen roll, stå framför spegeln och säg till dig själv varje dag att du ÄLSKAR dina ben och att vem som helst skulle vara lucky to have them, så kommer det snart bli din verklighet.

Du kan fake it ’til you make it hur mycket som helst, det gäller bara att få in det rätta tankesättet. Vi säger att du ska göra en stor redovisning i plugget. Du hatar att prata inför folk och sist du redovisade något fick du tunghäfta. Det är precis det du inte ska tänka på. Tänk istället: ”Jag har gjort ett jättebra arbete och allting ser snyggt ut. Jag brukar alltid vara den som pratar mest i kompisgänget – varför skulle jag inte kunna snacka nu? De som ska lyssna på mig kommer lära sig massa nytt och det är tack vare mig. De ska vara glada för att de får den här chansen. Jag är så jäkla grym!

Känns det töntigt? Spoiler: Det är det inte. Du kan lura i din hjärna precis vad som helst. Så att fake it ’til you make it och säga till dig själv att du är bäst i världen på redovisningar när du i själva verket är supernervös är verkligen ingenting konstigt. Det som händer är att du snart kommer börja tro på det själv. Och om du ändå tycker att det gick jättedåligt på redovisningen, du snubblade på orden och tappade bort dig så är det viktigt  att inte överge tankesättet med fake it ’til you make it. Det är ju faktiskt ”fejka TILLS du lyckas”, inte ”fejka en gång och skit sedan i det om det inte funkar”. Det är ju inte alls lika catchy, eller hur?

Okej, nu säger vi att du ska på dejt med den där snyggingen du träffade på klubben förra veckan. Du tycker första dejter är hemska (vem gör inte?) och tankar som ”Tänk om hen inte gillar mig?” och ”Jag är världens tråkigaste människa” snurrar runt i tankarna. Vänd på tankarna! Du är trevlig, rolig och skitsnygg, hur skulle personen inte kunna tycka om dig? Och vem skulle inte vilja gå på en dejt med en sådan härlig person som du? Du är ett riktigt kap! Med de tankarna kommer dejten gå toppen.

Så, nästa gång du känner dig osäker på en situationen eller på dig själv – fake it ’til you make it!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss