in

Så rensar du garderoben – på max 30 minuter!

rensa garderoben snabbt
Adrienne Leonard / Unsplash

När rensade du din garderob senast? Inte nyligen? Förståeligt, eftersom det kan vara riktigt tidskrävande. Här är sex steg som gör processen snabb och effektiv. Mer

Att städa ur sin garderob är nyttigt, processen gör så att du får bättre koll på dina shoppingvanor. Du kanske blir förvånad (och förfärad!) över mängden kläder du köper, men aldrig använder, vilket förhoppningsvis resulterar i att du tänker till en extra gång innan du ska köpa något nästa gång. Stylisten Sania Claus Demina skrev nyligen på Bloglovin’ 6 smarta steg att följa nästa gång du gör en rensning:

Okej, 6 steg – max 5 minuter var:

1. Skor: Köpte du dem på rea? Var det över 6 månader sedan? Är de egentligen inte riktigt din stil eller obekväma? Lite för stora eller små? Har du inte använt dem än? Då kommer du förmodligen inte göra det heller.

2. Jeans/byxor: Får de dig att känna dig obekväm? Vill du sätta på dig dem på en gång? Inte? Då är det bara att säga hejdå!

3. Trasiga/smutsiga plagg: Allt som behöver fixas/tvättas borde fixas/tvättas inom en vecka. Gör du inte det, är du inte intresserad av dem.

4. Underkläder/strumpor: Gör dig av med allt som har hål, permanenta fläckar eller som helt tappat sin färg. Underkläder som totalt tappat formen är inte heller något att spara på.

5. Dubbletter: Om du har ett plagg i flera liknande varianter så är det dags att vara ärlig mot dig själv och bara behålla dem du verkligen bär oftast.

6. Allmän regel: Om du inte kan komma på ett enda tillfälle eller event det kommande året där du skulle bära ett visst plagg – gör dig av med det. Om du aldrig haft på dig det, men ägt det en tid, kommer du nog aldrig använda det.

Tänk på att inte slänga dina kläder, anordna en klädbytardag med dina vänner och skänk sedan det som blir över till organisationer som Stadsmissionen, Myrorna eller Erikshjälpen.