in

Så påverkar värmeböljan oss – 7 situationer vi ALLA kan relatera till

lista sommar

Bråk om fläktar, svettas med främlingar på bussen och be om regn. Här är sju situationer vi alla kan känna igen oss i den här värmeböljan! Mer

1. Fläktar är den mest eftertraktade produkten på marknaden

1

Om man man missade att få tag i en fläkt innan mitten av juli då folk bråkade i butikerna om de sista fläktarna är tyvärr ens enda alternativ, förutom att svettas ihjäl, att ge sig in på andrahandsmarknaden där folk säljer fläktar för mer än det dubbla priset. 1000 spänn för en skitfläkt eller ännu en natt av att vakna i en pöl av sitt eget svett, vad väljer du?

2. Uppfinningsrikedomen knows no limits

2

Sova under kalla och blöta handdukar, stoppa ner kylklampar i kläderna, lägga in sängkläder i frysen, sova på balkongen, bada i is. Desperata tider kräver desperata åtgärder, säger man ju, och denna sommar är ett bevis på det. Svenskarna har aldrig varit på uppfinningsrika som nu.

3. Den bästa raggningsrepliker lyder: ”Jag har AC, ska du med hem?”

5

Glöm ”hej kexet, står du här och smular?” och andra värdelösa raggningsrepliker. Om du verkligen vill lyckas med raggningen och få med snyggingen hem är det AC eller fläkt du ska locka med.

4. Klädkoder gäller inte längre

7 5b605a1f207e7

Aldrig har folk haft så lite kläder på sig på jobbet som nu. Det spelar ingen roll om ens jobb är en enda stor igloo på grund av AC-systemet, man måste ändå ta sig till och från jobbet. Alltså är klädkoden: Så lite kläder som möjligt.

5. Bussar och tunnelbana har blivit ett svetthav – och det är helt okej

3

Om du tvingas åka i kollektivtrafiken varje dag kan vi nästan garantera att du får med dig minst 20 andra personers svett med hem. Bussar, tunnelbanor och spårvagnar blir som en bastu under varma dagar där alla svettas. Men det finns ju liksom inget att göra åt saken, alltså får det vara okej att stå och toksvettas med resten av stadens befolkning.

6. Att blotta sig för grannar görs dagligen

4

Det är helt enkelt FÖR varmt för att kunna ha på sig ett endaste litet klädesplagg hemma, vilket resulterar att man den mesta av tiden går runt naken. Om då grannar eller förbipasserande har insyn kan man nog räkna med att ett antal av dem sett en naken vid det här laget.

7. Regn är det bästa som kan hända

6

De flesta somrar har man bett till vädergudarna att det ska sluta regna, men den här sommaren har man snarare önskat regn. Och de få minutrar man kanske faktiskt får regn? Då är det regndans som gäller!

Följ Veckorevyn på instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!

screen shot 2018 06 27 at 09 39 53