in

Så ofta ska du tvätta dina jeans egentligen (vi tvättar dem alldeles för ofta!)

jeans dragare

Underkläder tvättar man efter en användning, det är en no brainer. Men hur ofta ska du tvätta jeans egentligen? Mer

Om vi får gissa är vi inte själva med att tvätta våra bh:s alldeles för sällan, då de ska tvättas efter två användningar (!). Det verkar däremot som om att vi tvättar våra jeans alldeles för ofta.

Levi’s VD Chip Bergh tycker till exempel att det är totalt onödigt att tvätta jeans i tvättmaskinen, medan vetenskapen hävdar att man borde tvätta jeans var fjärde till sjätte dag, skriver Tech Insider. Väldigt olika bud, med andra ord.

Så hur ofta ska man tvätta sina jeans då?

Efter en användning är dina jeans fulla av bakterier, döda hudceller, din huds naturlig oljor, och bakterier från där du rört dig och suttit. Detta är dock inte skadligt för dig, så du behöver verkligen inte tvätta dina jeans efter en dags användning.

Det du ska hålla koll på är när dina jeans börjar lukta. Man vill INTE att ens kläder ska lukta.

Du har säkert hört att man kan stoppa in sina jeans i frysen istället för att slänga in dem i tvättmaskinen när man tycker att de behöver bli fräscha igen, men det hjälper tyvärr inte alls. Din frys är nämligen inte tillräckligt kall för att döda de bakterier som samlats på dina jeans. Frysen hjälper heller inte till att ta bort de naturliga oljorna eller de döda hudcellerna. Och när jeansen tinat till rumstemperatur börjar de lukta igen.

Hur lång tid tar det innan jeans börjar lukta då?

Beroende på hur ofta du använder dina jeans, om du svettas och hur smutsiga ytor du utsätter dina jeans för så tar det allt mellan två månader till sex månader, vilket inte heller verkar så himla ofta för att tvätta ett par jeans.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss