in

Så mycket tjänar Helen Torsgården på sin Youtube-kanal (+ så blir du också en stor profil!)

helen drag

Som vi har undrat över vad Youtubers egentligen tjänar och nu får vi äntligen svar. Vår grymma beautyprofil Helen Torsgården avslöjar alla siffror i sitt senaste klipp! Mer

Helen Torsgården är inte bara en grym makeupartist och bloggare hon har även Youtubekanal där hon vloggar flera gånger i veckan (Obs obs, ni har väl inte missat hennes galet läskiga storytime?) Kanalen växer för varje vecka och Helen har för tillfället 177 176 prenumeranter och snittar ungefär 100 000 tusen visningar per klipp. Det har länge surrat om hur mycket Youtubers egentligen tjänar och nu ger Helen oss äntligen svar. Se klippet. (Psst! Är du rastlös kan du dra fram till 8 minuter!)

Så blir du stor på Youtube

Youtube-stjärnan Clara Henry ger oss sina bästa tips. Här är hennes Do’s and Don’ts för att bygga en stor Youtube-kanal.

clara_henry

Clara Henrys Do’s:

1. Klipp bra

”Lägg tid på att lära dig att klippa och redigera dina videos. Klipp bort långsamma eller tråkiga partier för att snabba upp och göra ditt videoklipp roligare.”

2. Ta vara på ditt intresse

”Om du ska videoblogga som jag gör tycker jag att du redan från början ska prata om sånt du själv är intresserad av. Jag vloggar mycket om mens och feminism för att det är ämnen som intresserar mig, vilket gör det lättare att vlogga regelbundet. Hitta ditt intresse och prata på om det!”

3. Våga vara rolig

”Försök att ha självdistans och humor i dina videos. Folk som kan dissa sig själva och skämta om sig själva är kul. Alla älskar ju humor och att skratta, liksom. Kom ihåg att alla inte kommer tycka att du är rolig. Det går inte. Men ge humorn ett försök!”

Clara Henrys don’ts:

1. Vara elak

”Det går alltid att skämta om andra människor, men i så fall på ett respektfullt sätt. Det går att vara provokativ utan att vara elak eller trycka ner en annan person. Det är ingen som uppskattar elaka personer.”

[adSpace placement=”auto”]

2. Filma i dåliga miljöer

”Du kan vara hur rolig som helst och ha klippt jättebra, men om videon är filmad i världelös miljö blir den inte bra oavsett innehåll eller redigering. Se till att ha bra ljus, mörka miljöer är svåra att filma i. Och tänk på ljudbilden när du börjar filma, stå till exempel inte bredvid en bullrig motorväg.”

3. Sno andras saker

”Youtube är stort. Det är lätt att se något och kopiera rakt av. Men om du snor något kommer du att få så mycket skit när det väl uppdagas. Det här säger jag av egen erfarenhet från när jag var ung och dum. Självklart får du inspireras av andra och göra en egen spinoff, men ge alltid cred till personen med originalidéen och försök att göra din egen tolkning.”

Så tjänar du pengar på Youtube

Jessica Westin på United screens ger sina bästa tips!

unnamed

1. Gör videos om något du tycker är kul och brinner för. När det är roligt för dig blir det också enklare att fortsätta göra videos, vilket gör det enklare för publiken att hitta dig och stanna kvar.

2. Det ska vara lätt för dig att spela in och göra videos, annars kommer du att tröttna. När du börjar göra videos behöver du inte den dyraste utrustningen.

3. Ha en strategi på när du ska ladda upp videos. Bestäm till exempel att du ska publicera en video varje torsdag. Då blir det enklare för dig att planera din tid för att videon ska komma ut på rätt dag och tittarna vet när videon kommer.

4. Lyssna på dina tittare. YouTube sparar väldigt mycket användardata som du kan analysera för att lära känna din publik, men det är också viktigt att prata med dina tittare. Vad vill de ha mer av? Vilka slags videos gillar de? Använd dig av YouTubes kommentarsfält för att kommunicera med dem!

5. Sprid dina klipp. Var gärna aktiv på andra plattformar som Instagram, Twitter eller en blogg där du kan promota dina videos.

Alright, bara att sätta igång! Vi ses på Youtube och missa inte att spana in Veckorevyns kanal när du ändå är där! 😉